Laatste update 12:52
5.412
132

Historicus

Han van der Horst (1949) is historicus. Hij schreef onder meer The Low Sky: understanding the Dutch', Nederland: de vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu, Een bijzonder land, het grote verhaal van de Vaderlandse geschiedenis, Onze Premiers en Schep Vreugde in het Leven, Levenslessen uit de grote depressie. Op elke laatste zondag van de maand is hij om elf uur in de ochtend te horen als boekbespreker in het VPRO-radioprogramma over geschiedenis OVT.

Spaar Europa voor de kuthollanders

Overal in het buitenland bedreigen hordes dronken Hollanders de veiligheid

hooligan
cc foto: kill

Soms zeggen beelden meer dan honderdduizend woorden en je hoeft het commentaar niet te verstaan om toch te begrijpen wat hier gaande is. Fans van PSV geven in Spanje de kern van het Nederlandse volkskarakter weer: likken naar boven en trappen naar beneden, de spot drijven met mensen die het slechter getroffen hebben dan zij zelf. Ze doen niets liever dan arme mensen vernederen. Allemaal, zonder uitzondering.

De voetbalfans van PSV gooien tot hun intense vreugde muntjes naar bedelvrouwen op het plein. Die lopen zich de benen uit het lijf om ze op te tapen. Als de stemming tenslotte agressief wordt en de autochtonen zich dreigen op te maken om het Hollandse schorem een lesje te geven, verschijnt de politie. Die pakt niet de kuthollanders op maar verdrijft de bedelaressen.
Een incident? Je hoeft maar op een willekeurige zomernacht de benen te strekken in Lloret, Celella of Chersonisos om te zien dat dit gedrag structureel is. Overal bedreigen hordes dronken Hollanders de veiligheid. Op de lijsten van de politie wemelt het van de Nederlandse namen. Wat erger is: daar zijn het vooral tieners en vroege twintigers. “Zoals de ouden zongen, piepen de jongen”. Dat van die grenzen dicht, zoals de Nederlandse politicus Geert Wilders eist, is niet zo’n gek idee. Maar dan aan de binnenkant. De Nederlanders kunnen dan lekker volgens hun eigen normen en waarden leven. De overige Europeanen hebben er geen last van.

Trouwens, met hun gebrek aan talenkennis maken de Nederlanders toch geen kans in de rest van Europa. Vroeger was het misschien anders. Toen traden Nederlanders op internationale congressen vaak op als informele tolken omdat ze op school zo goed Frans, Duits en Engels hadden geleerd. Tegenwoordig echter is dat allemaal voorbij. Ze brabbelen een beetje eigengemaakt Engels dat zij van Amerikaanse series op Netflix hebben opgepikt. Daar neemt geen werkgever je op aan. Ook al heb je nog Nederlanderknuffelaars die zeggen dat ze tegenwoordig allemaal een bachelor of hun master hebben. Nou, wie zich daarop blindstaart, moest eens weten wat de Nederlanders zelf over de kwaliteit van hun huidig onderwijs zeggen. Ja, tegen elkaar. Niet tegen buitenstaanders. Dat spreekt. Dan worden de rijen meteen gesloten.
Dus: grenzen dicht. Nederland zelf is veilig genoeg, in ieder geval voor de Nederlanders. Opvang in de eigen achtertuin.

Zo, als u nu wilt weten hoe ongeveer de meningsvorming over de vluchtelingen tot stand komt, compleet met de bijbehorende bewijsvoering, dan hebt u hier een voorbeeld.


Laatste publicatie van Han van der Horst

  • Zwarte Jaren

    Nederland in de Tweede Wereldoorlog

    2020


Geef een reactie

Laatste reacties (132)