190
0

Bestuurder Rijk Abvakabo FNV

Marco Ouwehand is sinds dit jaar de eerste onderhandelaar Rijk bij Abvakabo FNV. In 2003 ging hij aan de slag bij de vakbond, eerst als beleidsmedewerker, vervolgens als bestuurder. Daarvoor werkte hij als adviseur voor ondernemingsraden. Marco Ouwehand studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.

Spies, zet nu je handtekening!

Nog voor het reces kan Spies de daad bij het woord voegen en doorgroeimogelijkheden voor jong talent creĆ«ren 

De overheid moet een goede werkgever zijn. Een goed functionerend overheidsapparaat heeft een divers personeelsbestand met doorgroeimogelijkheden voor jong talent en ontwikkelingsruimte voor ervaren krachten. Dat vinden de vakbonden en dat vindt minister Spies ook, zo stond gisteren in verschillende media te lezen.

Minister Spies kan haar oproep in de media nog voordat zij op vakantie gaat verzilveren. Er ligt namelijk een akkoord met de vakbonden onder handbereik. Voordat Spies haar vakantiekoffer pakt, hoeft zij alleen maar haar handtekening te zetten onder dit nieuwe sociaal beleid, waarin kant en klare afspraken zijn gemaakt over modernisering van het ambtenarenapparaat.

Die modernisering betekent vooral dat de werkgever samen met de boventallige ambtenaren de verantwoordelijkheid neemt voor het vinden van nieuw werk. En dat meer wordt ingezet op doorstroom en ontwikkeling. Door het principe last in first out komt een streep, zodat jongeren bij een reorganisatie evenveel kans hebben om te blijven als hun oudere collega’s.

De komende jaren gebeurt er veel bij het Rijk. Duizenden babyboomers gaan met pensioen en de instroom van jongeren daalt. Ondertussen bezuinigt de overheid op ambtenaren. Het is belangrijk om snel af te spreken hoe we talentvolle mensen kunnen vasthouden en hoe we de kwaliteit van de Belastingdienst, het gevangeniswezen en de departementen kunnen verbeteren.

Wij vertrouwen erop dat Spies achter de afspraken over modern sociaal beleid blijft staan. Nog voor het reces kan zij de daad bij het woord voegen, zodat zij haar rol als minister waardig afsluit.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)