752
8

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

spookhuis, onheilspellend

Vanavond moest ik kiezen tussen een documentaire van Frans Bromet over een huis waar het spookte en Pauw & Witteman met een lang interview met de beheerder van een spookhuis.

“Ik ben kapot gemaakt, mijn medewerkers zijn kapot gemaakt, ik ga een boek schrijven, ik ga een film maken, ik ga met opgeheven hoofd door.” Aldus schrijver en cineast in spe Dirk Scheringa. Die niet kapot gemaakt is, maar die kapot gemaakt heeft. Al die ‘gewone mensen’ die de mond vol hebben van ‘zakkenvullers in Den Haag’. Nou, die zakkenvuller woont in Wognum mensen!

Ik koos voor het spookhuis uit Wognum, en nog eens zag je een woekeraar met geitenwollen sokken acteren als slachtoffer. Fabelachtig knap om als gewetenloze graaier zoveel ‘gewone mensen’ juichend en klappend achter je te krijgen. “Ik ben kapot gemaakt, mijn medewerkers zijn kapot gemaakt, ik ga een boek schrijven, ik ga een film maken, ik ga met opgeheven hoofd door.” Aldus schrijver en cineast in spe Dirk Scheringa. Die niet kapot gemaakt is, maar die kapot gemaakt heeft. Al die ‘gewone mensen’ die de mond vol hebben van ‘zakkenvullers in Den Haag’. Nou, die zakkenvuller woont in Wognum mensen!

Ik zie spoken op me afkomen. Politiechefs, zogenaamde bankiers, quasi politici die de underdog uithangen en de ‘gevestigde orde’ met de grofste middelen onderuit halen. Wilders, Scheringa, Welten (Nordholt), Wakker Nederland, Powned: mensen, het wordt winter. Vanaf mijn bank in de linkse kerk hou ik mijn hart vast.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)