1.115
52

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Staat vs. Kerk

De SGP moet kieslijsten openstellen voor vrouwen. 

M.a.w.: vrouwen moet de mogelijkheid geboden worden om in vertegenwoordigende organen van de SGP verkozen te worden. Als ze daar voor voelen althans.

Deze uitspraak van de Hoge Raad is als een ‘bom in het maaiveld’ aangekomen bij de SGP-ers van de oude stempel, zo zei Jacolien Vuik, een SGP-ster van de jonge stempel (met begrip voor de uitspraak overigens). Discriminatie, beknotting van vrijheid waren de eerste geschokte reacties uit de SGP-top. En men beraadt zich op een eventueel hoger beroep.

Lijkt me zinloos. De uitspraak van de Hoge Raad is een duidelijk bewijs van de scheiding tussen kerk en staat, waar wij met z’n allen toch voor gekozen hebben. Men mag geloven wat men wil, overtuigingen zijn vrij, maar maatregelen en bepalingen die strijdig zijn met onze Grondwet (anti discriminatie), tja, die mogen niet. En die paradox bezorgt de gezagsgetrouwe, streng gelovige SGP-ers, natuurlijk maagzuur. Een Rennie op zondag, in plaats van het pepermuntje na de preek, kan wel eens helpen.

Geef een reactie

Laatste reacties (52)