1.096
27

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Stemmen

Omroep Max (in het leven geroepen om radio- en televisieprogramma's voor en over ouderen te maken) is actie aan het voeren tegen de OV Chipkaart.

Jan Slagter had het vanochtend over meer dan 35000 mails die de Max-axie ondersteunen. En dat worden er nog meer, reken maar, aldus Slagter. Maak je borst maar nat in Den Haag!

De Telegraaf (in het leven geroepen om een krant te maken) is een volksbeweging opgestart tegen het rekening rijden. Met de ANWB (dat snap ik nog beter). Camille Eurlings heeft zijn borst al nat gemaakt.

Worden media nu regelrechte pressiegroepen, halve politieke bewegingen? Van -even lekker populistisch doen- onze belastingcenten? Hoeven we dan ook eigenlijk niet meer naar de stembus, omdat de politieke processen ons te langzaam gaan, en niet altijd precies gebeurt wat we willen? Moesten we eerst stemmen met de voeten (door weer en wind naar die stembus), nu kunnen we gewoon met onze onderbuik en de computer lawaai maken. Lekker makkelijk, de nieuwe onparlementaire democratie.

Geef een reactie

Laatste reacties (27)