895
14

Online en print magazine

VICE (www.vice.com) is één van de snelst groeiende jonge mediamerken ter wereld. Het bestaat uit een verzameling van fanatieke, jonge en creatieve schrijvers, art directors, fotografen en regisseurs, die actief zijn in de productie en distributie van tijdschriften, websites, IPTV, entertainmentprogrammering, films, dvd's, boeken, events en muziek.

Steun de stichting Stop Met Praten!

U steunt de stichting al voor slechts dertig cent per dag

Dit is Marten. Marten is nu al twee minuten aan het luisteren. Aan het luisteren naar iets wat hij helemaal niet wil horen. Dit meisje is hem aan het vertellen waarom ze alleen biologisch voedsel eet. Maar hij wil dat niet weten. Hij is daar niet in geïnteresseerd. En toch is dat meisje erover aan het praten.

Door: Marten Mantel

Elke dag worden er in Nederland duizenden mensen het slachtoffer van grof misbruik door mensen die niet doorhebben dat ze soms gewoon hun mond moeten houden. Wist je bijvoorbeeld dat er in ons land elk uur iemand is die de zin “Ik ben een keer in Afrika geweest” te verduren krijgt? En dat die bewering meestal wordt gevolgd door een verhaal over wat hij of zij daar allemaal gezien heeft? De stichting Stop Met Praten vindt dit onacceptabel.

Het is een serieus maatschappelijk probleem dat uit de hand dreigt te lopen. Steeds vaker worden er mensen blootgesteld aan ongewenst, nietsontziend gepraat. Denk bijvoorbeeld aan mensen die nietsvermoedend naar de koffieautomaat lopen, en daar onverhoeds getormenteerd worden door een relaas over waarom The Wire zo’n goede serie is en realistisch en uniek en grensverleggend en dat je het echt moet gaan kijken.

Lees verder op VICE

Foto: Sayyid Rafael San

Geef een reactie

Laatste reacties (14)