3.279
44

Verpleegkundig specialist in opleiding

Bushra Sayed (1986) is een blije moslim, geboren Rotterdammer met stevige roots in India. Verder is ze verpleegkundig specialist in opleiding en een fulltime levensgenieter.

Straatschoffies en de politie, wie volgt wie?

Deze jongeren weten dondersgoed wat goed en kwaad is

200 aanhoudingen na nog een helse nacht in de Schilderswijk. Rellen, onrust en vernielingen, veroorzaakt door straatschoffies die met hun vertrouwde kliekjes de straat op gingen om nog meer lol te trappen. ‘Hard aanpakken’, is het eerste wat ik dacht.

Volgens velen werkt dat averechts en is er behoefte aan een effectievere aanpak, onder andere door adequate begeleiding in de maatschappij en meer zicht op de opvoeding. Naar mijn idee weten deze jongeren dondersgoed wat goed en kwaad is, maar stappen ze nu even liever in een avontuurlijke wereld met hobbelende paardjes, siervuurwerk en de blauweenheid. Diezelfde kerels zullen straks het hardst klagen over discriminatie op de arbeidsmarkt als ze worden afgewezen bij de door hen vernielde Albert Heijn. Let maar op.  

Goed. Dan heb je nog de politie, die eveneens het spoor bijster is. Die zou zich naar eigen zeggen een slag in de rondte werken om de veiligheid van burgers te waarborgen, maar komt uiteindelijk zelf als verdachte uit de bus. De dood van Mitch Henriquez zal voor altijd symbool staan voor wanprestaties van incompetente politieagenten. Er duiken steeds meer filmpjes op waarin te zien is hoe agenten misbruik maken van hun macht en zich vreemd genoeg gedragen als daders. Oud-agenten doen een boekje open over hun voormalige collega’s en vertellen hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Er is overduidelijk sprake van discriminatie door politiekorpsen, met name in wijken waar overheersend gekleurde medelanders wonen. Heel gek is dat gedrag van jongeren dus eigenlijk ook niet, aangezien degenen met een voorbeeldfunctie zich steeds vaker flink weten te misdragen. Hopelijk zal het balletje nu sneller dan ooit gaan rollen. Of dat in de juiste richting is, zal moeten blijken. Dat balletje kan over enkele jaren zomaar eens terechtkomen in de welbekende doofpot.

Ik ken veel succesvolle en hardwerkende mensen die met plezier in de Schilderswijk wonen en keihard hun best doen de wijk in een positief daglicht te stellen. Zij betreuren deze gebeurtenissen en roepen via social media op de rust te bewaren. Hoog tijd om ook offline de handen structureel ineen te slaan. Besturen van stichtingen, moskeeën, politieke sleutelfiguren, ouders, deskundigen en meer wijzen rondom de tafel met als belangrijkste agendapunt de opvoeding van de groep volgroeide kleuters.

Een laatste boodschap aan de burgemeester van Den Haag: het is inderdaad warm. Daarnaast ben ik aan de Ramadan. Maar rellen, nee, daar voel ik, en met mij de overige anderhalf miljard moslims wereldwijd, helemaal niets voor. Buurtbewoners van de Schilderswijk ontvangen vandaag een brief in de bus als dank voor hun medewerking afgelopen nacht. Heel fijn, maar ook oprechte excuses voor de uit de lucht gegrepen hypothese zou op zijn plaats zijn.  

Geef een reactie

Laatste reacties (44)