898
12

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Televizierring

Ik mis Patrick Lodiers, programmadirecteur van BNN onder de genomineerden

Het gebedel om de Televizierring betekent het einde van de betekenis ervan. Wie de beste spotjes heeft, maakt de meeste kans. Dat heb je met publieksprijzen bij de televisie.

Digitale en sms-prijzen neem ik niet erg serieus. Natuurlijk missen er meer mensen dan er genomineerden zijn. Zo mis ik Patrick Lodiers, programmadirecteur van BNN, maar bovenal goed programmamaker.

Het programma Over mijn lijk, over terminaal zieke jonge mensen, doet hij perfect, met precies de goede dosis betrokkenheid en humor, nooit slijmerig maar wel ontroerend. Hij heeft al vaker bewezen een bijzondere programmamaker te zijn (de grote Donorshow bijvoorbeeld) en ik denk dat hij niet maalt om zo’n Televizierring.

Die zal wel naar Ali B gaan, of naar Boer zoekt Vrouw. Ik wou alleen maar even gezegd hebben dat ik Patrick Lodiers bewonder. (Hij maakt overigens ook een prettig radioprogramma op zaterdagnacht/zondagochtend, geen Martin Simekkwaliteit, maar toch… aangenaam).

Dit stuk verscheen eerder op de weblog van Hanneke Groeteman

Geef een reactie

Laatste reacties (12)