2.117
45

Campagneleider Mobiliteit, Milieudefensie

Anne Knol is campagneleider Mobiliteit bij Milieudefensie. Eerder werkte
ze bij het RIVM. Knol promoveerde aan de Universiteit Utrecht op het
proefschrift 'Health and the Environment: assessing the impacts,
addressing the uncertainties'.

Terug van weggeweest: het sociale en groene gezicht van Diederik Samsom

Donderdag heeft de PvdA een prachtige kans om te laten zien dat haar idealen niet slechts verkiezingsretoriek zijn

Beste Diederik,

Foto: PvdA

Het zal niet altijd makkelijk geweest zijn, de afgelopen jaren. Het sociale, groene gezicht van jouw PvdA moest maar al te vaak wijken voor de lieve vrede met de VVD. Ondertussen zuchtte en kreunde je achterban steeds harder: waar waren de principes en de idealen gebleven?

Ik ben blij dat je in de aanloop naar de verkiezingen begrijpt dat jullie sociale, groene gezicht weer meer gezien moet worden. Het komt terug in de woorden van het verkiezingsprogramma en de woorden in de lijsttrekkersdebatten. Maar komt het ook terug in de praktijk?

Donderdag heeft de PvdA een prachtige kans om te laten zien dat haar idealen niet slechts verkiezingsretoriek zijn. Jij kan laten zien dat trouw aan jullie principes uiteindelijk belangrijker is dan trouw aan de VVD. Donderdag kun je prachtige natuur, gezonde lucht en ruim een miljard euro redden. Een geweldige kans!

Wat ligt er op tafel? Donderdag stemt de Kamer over verschillende moties die vragen om het besluit over de verbreding van de A27 uit te stellen tot er meer informatie beschikbaar is. Je weet toch waar dat over gaat? Die grote plak asfalt bij natuurgebied Amelisweerd in Utrecht, die zelfs door het Centraal Planbureau is ontraden.

Die verbreding past totaal niet bij het sociale en groene gezicht van de PvdA. In jullie verkiezingsprogramma schrijven jullie alleen echt noodzakelijke nieuwe wegen aan te willen leggen. Jij en ik weten natuurlijk allebei dat deze verbreding alles behalve noodzakelijk is. Sterker nog: de verbreding zal schadelijk zijn voor de volksgezondheid, het milieu en de natuur. Daarbij is het iedereen inmiddels wel duidelijk dat extra asfalt de files niet oplost.

Diederik, ik heb er alle vertrouwen in dat je donderdag zal laten zien dat de mooie woorden in alle speeches en in je verkiezingsprogramma geen holle frasen zijn. Succes met de stemmingen.

Hartelijke groet,

Anne Knol
Campagneleider Mobiliteit, Milieudefensie

Geef een reactie

Laatste reacties (45)