1.479
35

Publicist

Çilay Özdemir werd in 1966 in Turkije geboren en kwam op haar tiende naar Nederland. Na haar studie aan de heao in Rotterdam werkte ze in verschillende functies bij de overheid. Sinds 2005 is ze werkzaam als freelance journalist en publicist, en ze woont met haar partner afwisselend in Jordanië en Nederland. Ze is mede-auteur van het boek 'Zeeuwse babbelaars en Turks fruit'.

Toch hoofdrol voor de hoofddoek op internationale vrouwendag

Wilders heeft meer gemeen met de hoofddoek dan hij denkt

Was ik maar een hoofddoek. Dan was alles wat ik deed nieuws. Hmm….Op wie lijkt dit toch? Oh ja, op de tegenstander van de hoofddoek, Wilders van de PVV. Ze hebben meer gemeen dan ze zouden willen.

Iemand doet een hoofddoek op. Nieuws.

Iemand doet een hoofddoek af: Nieuws.

Iemand weigert mensen met een hoofddoek in het provinciehuis: Nieuws.

Iemand neemt juist vrouwen die een hoofddoek dragen in bescherming: Nieuws.

Vrouwen en mannen willen als symbool een hoofddoek dragen: Nieuws.

Een regime verplicht alle vrouwen een hoofddoek te dragen: Nieuws.

Een ander regime verbiedt vrouwen met hoofddoek in publieke functies: Nieuws.

Een vrouw met hoofddoek klaagt een organisatie aan: Nieuws.

De o zo ons vertrouwde HEMA, die steeds als nummer 1 eindigt bij de vraag ‘waar kun je niet zonder’, heeft een medewerkster ontslagen die een hoofddoek ging dragen. Nieuws.

Met Wilders is het net zo:

Hij komt ergens: Nieuws.

Hij komt ergens niet: Nieuws.

Hij zegt iets: Nieuws.

Hij zegt iets niet: Nieuws.

Hij maakt een film: Nieuws.

Hij maakt geen film: Nieuws.

Wilders zal nu wel in zijn handen klappen over Hema’s hoofddoekdraagster die niet meer van Hema is. De hoofddoekdraagsters en sympathisanten zijn boos. Vooral omdat ze denken dat er een ideologie achter het besluit van de HEMA zit. Maar mensen, wees gerust, het is puur commercie. HEMA zegt naar haar klanten te hebben geluisterd. Ik denk dat ze dat inderdaad hebben gedaan en dat ze er zelfs een extra muntje uit willen slaan. De hollandiseringsgolf heeft nu ook HEMA in zijn greep en ze willen dat extra benadrukken door dit nieuws. “Kijk, we zijn zo zuiver Hollands (of Belgisch) dat we geen hoofddoeken tolereren. Kom Hollanders alsjeblieft bij ons winkelen.” Dat idee.

Geef een reactie

Laatste reacties (35)