2.823
38

Tekstschrijver en vertaler

Allard van Gent woont sinds 1 april 2011 in Berlijn en is tekstschrijver en vertaler. Meer informatie over zijn werk in Berlijn staat op de website http://www.tekstschrijver-duitsland.com/

Trouw, katholiek CSU-partijlid stapt op vanwege gewetensproblemen inzake vluchtelingenpolitiek

'De moedwillige afbraak van de bondskanselier, een politiek die angst voor te veel vreemdelingen op- in plaats van afbouwt: dat komt niet overeen met mijn gevoel voor respect en waarde'

De keiharde positie van de CSU in de vluchtelingenstrijd met Merkel brengen nu ook trouwe, katholieke partijleden in Beieren uit hun evenwicht. Een bekende geestelijke trok drastische consequenties die hij op Facebook openbaar maakte.

CSU
Foto: Facebook

Peter Wünsche, kanunnik van de dom van Bamberg (officiële naam “Bamberger Dom St. Peter und St. Georg”), is na 44 jaar uit de CSU gestapt. Hij kon vanwege zijn geweten niet meer aanblijven. Dat schreef de 64-jarige katholieke geestelijke op Facebook. Hoewel hij “nooit een politieke prelaat” was geweest, kon hij ook als passief partijlid de huidige lijn “niet meer verdragen”. Als verklaring verwees hij naar de vluchtelingenpolitiek.

Een verkiezingsstrijd als middel bij asielbelemmering, discriminerende woorden als ‘asieltoerisme’ (Asyltourismus) en ‘asielomwenteling’ (Asylwende; het woord Wende heeft in Duitsland een bepaalde impact ), de moedwillige afbraak van de bondskanselier, een politiek die angst voor te veel vreemdelingen op- in plaats van afbouwt: dat komt niet overeen met mijn gevoel voor respect en waarde.

De vader van deze geestelijke was Paul Wünsche (1922-2016), 22 jaar CSU-lid van het Beierse parlement en 10 jaar gemeenteraadslid in Bamberg.

Dit artikel verscheen eerder op het blog van Allard van Gent


Laatste publicatie van Allard van Gent

  • Op Koers

    2011


Geef een reactie

Laatste reacties (38)