3.986
82

Schrijver

Joris van Huijstee is geboren op 16 februari 1966. In 2012 werd bij hem de officiële diagnose syndroom van Asperger gesteld. Op zijn 26ste levensjaar, in 1992, verbleef hij voor een psychose een jaar in psychiatrische inrichting de Sinaï te Amersfoort. Sinds ontslag in 1993 heeft hij nooit meer chemische medicatie tegen geestziekte gebruikt en is nooit meer depressief geweest. Door sommige experts verklaard als onmogelijk. Het heeft bij hem een drang aangemaakt om op te komen voor mensen met psychische problemen die dreigen onder te sneeuwen in het Nederlandse geestelijke zorgsysteem. Om ze te behoeden om een leven in de psychiatrische molen te leiden als dit voorkomen kan worden. Hij heeft Economie gestudeerd, gewerkt als telefonische verkoper, en in 1996 de toelatingstest voor Mensa gehaald. Het laatste om rechtvaardiging aan zijn soms andere gedachten te kunnen geven. Sinds 2002 is hij begonnen met schrijven. In totaal heeft hij vier detectives, twee romans, en een SF geschreven (2013) getiteld Het Nieuwe Leven, door de Telegraaf vergeleken met A Brave New World van Aldous Huxley.

Trump is een zegen voor Nederlandse democratie 

Ik heb zelf in 2010 eenmalig PVV gestemd, ik was toen enorm kwaad op mijn omgeving, dat was de enige reden.

Sinds Trump gekozen is ben ik volledig tot inkeer en tot rust gekomen. Alsof mijn kwade geest weer in contact met de buitenwereld is en gehoord wordt. Ik mag weer spreken en hoef me niet te verbergen. Ik hoef me niet meer schuldig te voelen omdat ik ook de Telegraaf lees, ik ben niet meer de onderliggende partij ten aanzien van de links predikende moraalridder met zijn rechtvaardigheid. Die tijden zijn na Trumps overwinning voorgoed voorbij.

30970905955_dc1aa6733e_k

De haat die in Nederland van links kwam, die rechtvaardigheid op rekening van een ander, waarbij de andere mening zich stram en rechtlijnig had op te stellen, is nu verlegd. De links verheven moraal heeft nu te begrijpen en te luisteren en de kwade geest aan te horen en op gelijke hoogte met zichzelf te stellen. De links verheven moraal en de media hebben een blauw oog te pakken. En terecht.

Iemand haten omdat ie een andere krant leest, wat bestaat in Nederland, is natuurlijk van de zotte (een beter voorbeeld heb ik nu niet). Dan sta je zo ver af van hoe sommige Nederlanders een hard en problematisch leven leiden, dat is gewoon genant.

De haat is definitief verschoven en dan zal blijken dat er erg veel mensen eigenlijk PVV stemmen omdat ze simpelweg niet gehoord worden, omdat ze een reactie willen geven op de verheven moraal die hen opgelegd wordt, waarbij de geest zich in een hok heeft te plaatsen en zich heeft af te vragen of wat hij meent iets is om zich schuldig over te voelen. De kwade geesten zijn definitief bevrijd van hun kooileven.

Als Hillary had gewonnen, dan had de PVV in maart een klinkende overwinning geboekt, nu gaat ze minder stemmen halen dan iedereen denkt. Stel jezelf eens de volgende vraag: als ik kwaad ben, op welke partij kan ik dan stemmen, of moet ik dan stemmen? Er is dan maar één optie en dat is de PVV. Het voordeel van PVV stemmen is dat jouw directe omgeving, in mijn geval, goed geïrriteerd is over jouw stemgedrag. Familie, vrienden, werkomgeving, het maakt niet uit, je irriteert ze stevig terug, je geeft recht aan jouw kwaadheid.

Het gaat niet om de standpunten. Ten tijde van Hitler hadden de Joden het gedaan. Nu zijn het de criminele Marokkanen, de vluchtelingen, en de moslims. Er is echter een groot verschil. Toen was er afgunst en jaloezie ten aanzien van de joden, die hadden de goede banen, huisarts, advocaat, directeur, etc. Zo luidde althans het vooroordeel. Die kostten geen geld. Die waren niet tot overlast.

Niemand is jaloers op, of  heeft afgunst naar, de groep die het nu gedaan heeft. Er zijn PVV stemmers die niks met hun standpunten hebben maar hun emotie erkend zien. Die PVV stemmen omdat ze dood- en doodziek worden van het mantra halfvol dat hen aangeleund wordt. Ik heb zelf in 2010 eenmalig PVV gestemd, ik was toen enorm kwaad op mijn omgeving, dat was de enige reden. Want er zijn ook veel kwade geesten die niet PVV willen stemmen maar zich wel daar naartoe gedirigeerd voelen. Ook die zijn nu bevrijd. Trump is een zegen voor de Nederlandse democratie, en misschien wel voor die van Europa.


Laatste publicatie van JorisvanHuijstee

  • Het Nieuwe Leven

    science fiction

    2012


Geef een reactie

Laatste reacties (82)