8.608
44

Schrijver en eerwraakdeskundige

Celal Altuntas (1972) is schrijver en eerwraak-specialist. Celal is geboren in Diyarbakir (Turkse Koerdistan) kwam als vluchteling op zijn twintigste naar Nederland. Zijn debuut "Het dorp van zeven broers" is recentelijk ook in het Turks uitgebracht. Celal is vooral betrokken bij de maatschappelijke en cultureel gerelateerde ontwikkelingen in Nederland.

Turkse bruiloftsgast, bescherm die mishandelaar niet langer

Ga mij niet vertellen dat je niet weet wie de dader is, dat weet je heel goed. Zelfs als er een scheet wordt gelaten dan weet je al snel wie dat gedaan heeft.

Beste Turkse bruiloftsgast,

Beeld: Rijnmond

Op 30 augustus gingen twee personen uit je familie/vriendenkring/netwerk trouwen. Je was uitgenodigd om deze bijzondere dag met hen te vieren. Je hebt waarschijnlijk lekker gegeten, gedronken, gedanst en misschien geprobeerd daar een leuke jongen of een leuk meisje te ontmoeten. Dat is niet alles, want je hebt waarschijnlijk een mooie auto gehuurd, een net pak aangetrokken en bent naar de kapper geweest om indruk te maken op de andere aanwezigen. Want status, indruk, de mening van de mensen, dat is allemaal belangrijk voor jou.

Waarschijnlijk heb je daarna een paar mooie foto’s op Facebook en Instagram gedeeld. Want ook andere mensen moesten zien hoe je eruitzag, wat voor pak, jurk je aan had, wat voor auto je had en hoe stoer en mooi je straalde. Ik hou trouwens zelf ook van dansen, en vooral van Def u Zurne, Govend. Maar dat terzijde.

Wat je je misschien niet realiseerde, terwijl jij daar aan het genieten was en plezier had, is dat politieagenten zoals Gert Jan de Jonge aan het werk waren voor de veiligheid van jou en alle andere Rotterdammers. Ik weet eigenlijk niet of jij Gert Jan de Jonge wel als jouw agent, jouw landgenoot ziet en of dat je je identificeert met je Nederlandschap? Ik doe dat in ieder geval wel maar dat moet je zelf weten.

Wist je dat, terwijl jij daar al toeterend aan het rondtoeren was, dat Gert Jan de Jonge bewusteloos op de grond lag, na een confrontatie met een aantal bruiloftsgasten die boos werden omdat hij hen aansprak op hun hinderlijk rijgedrag. Daar op de grond lag niet alleen een agent, daar lag ook een vader, een echtgenoot, een oom, een vriend, een collega, een medewerker en het belangrijkste, een mens.

De man die de klap uitdeelde is nog altijd niet gepakt. Weet je dat ik het onbegrijpelijk, respectloos vind dat niemand van de bruiloftsgasten enige empathie of medeleven heeft getoond met Gert Jan de Jonge. Ga mij niet vertellen dat je niet weet wie de dader is, dat weet je heel goed. Zelfs als er een scheet wordt gelaten dan weet je al snel wie dat gedaan heeft. Wees een mens en help de Rotterdamse politie om de dader op te sporen zodat deze terecht gestraft kan worden voor zijn walgelijke misdaad en verwijder zo ook de schandvlek van deze dag die zo feestelijk had moeten zijn.

Ik wens Gert Jan de Jonge ondertussen beterschap en sterkte.


Laatste publicatie van CelalAltuntas

  • Regen zonder modder

    Het leven van een asielzoeker in Nederland

    oktober 2016


Geef een reactie

Laatste reacties (44)