Laatste update 23:15
6.595
98

Kunstenaar

TINKEBELL is kunstenaar. In 2005 studeerde zij af aan de afdeling design van het Sandberg Instituut te Amsterdam. In 2004 verkreeg ze landelijke bekendheid met een handtas die zij gefabriceerd had van het bont van haar eigen kat. Begin 2008 deed ze opnieuw van zich spreken met de tentoonstelling Save the pets, waarbij ze in galerie Masters in Amsterdam, 95 hamsters tegelijk liet rondlopen in zogenaamde hamsterballen. Zij wilde hiermee laten zien hoe mensen omgaan met hun huisdieren. Haar werk leverde meermalen een storm aan publiciteit en kritiek op, inclusief haatmail en doodsbedreigingen. Een deel van deze haatmail en doodsbedreigingen werden gepubliceerd in het boek Dearest TINKEBELL uit 2009. Ook publiceerde zij het boek 'De Duitsers zijn uitgeschakeld'. In 2018 publiceerde ze een boek over haar ervaringen in het Japanse kernrampgebied: Het gevaar van angst – hypochonderen in Fukushima.

Twee kinderen worden de dood ingejaagd

De reden van uitzetting naar Iran waar ze duidelijk gevaar lopen? De IND gelooft niet dat ze daadwerkelijk christelijk zijn

cc-foto: Frank Hebbert

De ene jongen is nog maar amper uit zijn cel bevrijd of er staan alweer twee kinderen klaar om op een vliegtuig gezet te worden, naar Iran.

Abbas en Efran van 16 en 17 jaar oud, ze zijn christelijk en daarom met hun moeder gevlucht vanuit Iran waar de doodstraf geldt voor bekeerlingen.  De reden van uitzetting naar dit land waar ze duidelijk gevaar lopen? De IND gelooft niet dat ze daadwerkelijk christelijk zijn. – Wat ze wél zijn, zonder twijfel, volgens de mensen die om het gezin heen staan.

Ik hoorde van deze zaak door Esther van Dijken. Die naam zegt u wellicht wel iets: zij was de steun en toeverlaat van Lili en Howick en de persoon die er voor zorgde dat er een campagne werd opgezet om die kinderen in Nederland te laten blijven – wat uiteindelijk leidde tot het Kinderpardon.

Esther is dus iemand die ik uitermate serieus neem wanneer zij zich hard maakt voor kinderen. Er is dan namelijk écht iets mis. Kinderrechten zijn in het geding. En in dit geval zelfs letterlijk: kinderlevens.

Ondertussen zitten moeder en kinderen in het detentiecentrum Zeist en is de vlucht naar Iran geboekt. Morgen (dinsdag) vertrekt het vliegtuig als er niet nú iets wordt gedaan om deze wrede deportatie te stoppen.

Christelijke organisaties en vrienden van het gezin houden vanavond om 19:30 een wake. Hier vind je meer informatie.

Maar ik vrees dat er iets meer moet gebeuren dan bidden voor de gevangenispoort.

Wie pakt de handschoen op? De IND? Ankie Broekers Knol?

Die laatste kan je gewoon een whatsappje sturen volgens de website

Dus laten we daar maar eens beginnen:

Whatsapp 0623937475

Update 23:10:

De uitzetting voor dinsdag is afgelast maar de onzekerheid duurt voort.


Laatste publicatie van Tinkebell

  • Het gevaar van angst

    Hypochonderen in Fukushima

    2018


Geef een reactie

Laatste reacties (98)