3.968
45

oud-bestuurslid GroenLinks Den Haag

Ik ben op 2 november 1975 geboren in Khartoum (Soedan) en woon sinds 2005 in Den Haag. Ik ben vader van twee kinderen. In mijn dagelijkse leven ben ik financial officer bij een maatschappelijke organisatie (Maatwerk bij terugkeer).
Sinds mijn jonge jaren heeft de politiek mijn aandacht getrokken. Het begon in Soedan waar ik vandaan kom. Destijds was ik actief in de studentenafdeling van de communistische partij op de Ahlia Universiteit. Het was mij duidelijk dat sociale ongelijkheid de maatschappij geen goed doet.
In 2006 heb ik het besluit genomen om mijn politieke activiteiten in Nederland voort te zetten. Het gedachtegoed van GroenLinks sprak mij aan. De visie die GroenLinks voor dit land heeft, kwam overeen met mijn visie. Daarom ben ik sinds september 2012 penningmeester van GroenLinks Den Haag geworden. Ik hou me bezig met het investeren in groene economie, armoedebestrijding, vrouwenemancipatie, tolerantie bevorderen, integratie en acceptatie van minderheden en hoe om te gaan met de verharding die laatste jaren in de maatschappij plaats vond en ten slotte met de politieke ontwikkeling in het Midden Oosten. In 2014 ben ik gestopt als bestuurslid.

Vaarwel idealen van de ChristenUnie

Het is erg zonde dat de CU toch met de rechtse partijen de koers wil uitzetten en zich distantieert van alles wat ze in al die jaren hebben nagestreefd

De Nederlandse politici blijven mij verbazen. Normaliter verwacht je van een politicus een heldere visie die hij of zij graag wil realiseren. Maar tegenwoordig lijkt politiek in Nederland een vak voor visieloze leiders.

Maar wat mij irriteert is dat sommige partijen gemakkelijk van eigen idealen af gaan wijken. En alles, maar dan ook alles, willen doen om aan de macht te blijven of om een deel uit te maken van een coalitie.

cc-foto: Roel Wijnants

Zoals de ChristenUnie, die jarenlang streefde naar een barmhartig asielbeleid en altijd opereerde als een partij die voor verbinding gaat. Helaas lijkt het of de partij de barmhartigheid van het heilige boek aan de onderhandelingstafel kwijt is geraakt. Opeens gaat het om procedures en regels. Terwijl ze jarenlang een humane benadering van de regels bepleitten. O, wacht eens… ze zijn nu coalitiepartners. Dan gelden er andere spelregels. Of beter gezegd: dan gelden de VVD- en CDA-regels. Want de CU mag heel blij zijn dat ze überhaupt mee mogen regeren.

Je weet nog wel hoe moeilijk D66 destijds deed over deelname van CU aan de coalitie maar mede dankzij het CDA en welwillende VVD mogen ze nu meeregeren. Dus het is te begrijpen dat ze alles slikken om te voorkomen dat het happy huwelijk met de VVD, het CDA en D66 uitloopt op een nare echtscheiding. En dat wil je ook niet echt als trouwe christenen.

Maar wat ik niet begrijp is hoe de heer Segers, die jarenlang keer op keer op tv kwam te vertellen hoe naar het uitsluiten van minderheden in Egypte is en hoe onbegrijpelijk het is om vanwege je geloof of culturele achtergrond als tweederangsburgers behandeld te worden in het Midden-Oosten, met het CDA kan bepleiten om alleen christelijke vluchtelingen in dit land te verwelkomen. Want dat is in feite wat er in heldere taal gezegd wordt. Van het CDA kun je van alles verwachten, die partij is net een kameleon.

Het is erg zonde dat de CU toch met de rechtse partijen de koers wil uitzetten en zich distantieert van alles wat ze in al die jaren hebben nagestreefd. Of was dat alleen maar een politieke strategie om stemmen te winnen en komt nu het ware gezicht van die partij naar voren?

Het is heel begrijpelijk dat je in een coalitie water bij de wijn moet doen. Maar als je met de VVD en het CDA een coalitie vormt, dan weet je dat het zal leiden tot het verwateren van de eigen principes.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)