11.428
43

oud-raadslid, blogger

Martijn is geboren in 1975, opgegroeid in Berghem, heeft een tijd in Oss gewoond en is in 2012 weer naar Berghem verhuisd.

Zijn uiterlijke wilde haren heeft hij verloren, van binnen is er echter nog van alles gaande en is inmiddels al jaren lid van de Socialistische Partij en zat van januari 2015 tot 2018 in de gemeenteraad in Oss.

In zijn vrije tijd is hij vrijwilliger bij Scouting Titus Brandsma in Oss, mag hij graag wandelen door de Maashorst en kan hij genieten van een goed speciaal biertje.

Vaccinatie-advies: doe toch niet zo dom!

Waarom ik mijn vaccinatie-advies van professionals wil krijgen en niet van Facebook, niet van willekeurige burgers zonder biochemische of medische achtergrond en al helemaal niet van complotsites

We hadden er dit weekend weer ééntje, een vrolijke hippe anti-vaccinatiemoeder die zo nodig een blog moest schrijven op een website van het bekende lifestyle blad Happinez. Eerder ging Fabmama al de mist in. Happinez heeft het artikel offline gehaald vanwege de ophef. Niet vanwege de komplete kolder, nee, vanwege de ophef. Daar vind ik wat van.

2009-09-30 00:00:00 ROTTERDAM - Vierduizend kinderen worden woensdag in Ahoy Rotterdam ingeent. De GGD houdt eens per half jaar een vaccinatiedag, waarbij kinderen een prik krijgen tegen difterie, tetanus, bof, mazelen en ronde hond. ANP ED OUDENAARDEN

Los daarvan, even een korte uitleg over waarom ik mijn vaccinatie-advies van professionals wil krijgen en niet van Facebook, niet van willekeurige burgers zonder biochemische of medische achtergrond en al helemaal niet van bekende complotsites zoals NaturalNews.com.

Bekende leugen: het is giftig!

Een veel gehoord dingetje: er zit een stof in vaccinaties die giftig is. Zoals formaldehyde, klopt, deze stof is inderdaad bewezen giftig en kankerverwekkend. Maar wat die amateurs vergeten, is dat of iets wel of niet giftig is, afhankelijk is van de dosis: hoeveel van de stof in welk tijdsbestek.

Appels bevatten formaldehyde. Peren nog veel meer. Rundvlees ook. Kip, tomaten, aardappels: ga je die allemaal links laten liggen? Formaldehyde komt gewoon in ons lichaam voor en in kleine hoeveelheden is dat geen probleem. Vergeet niet dat zelfs water kan giftig zijn: wie teveel water drinkt in een korte tijd gaat dood. De dosis is dus van groot belang.

Als je echt bezorgt bent, denk er dan eens aan waarom er een waarschuwing voor formaldehyde op pakjes sigaretten staat.

Bekende leugen: er zit kwik in!

Kwik is een gevaarlijke stof ja. Maar nee, er heeft nooit kwik in vaccinaties gezeten. Wel een kwikverbinding. En daar komt een stukje 1e-jaars scheikunde om de hoek kijken.

Voorbeeldje: het element zuurstof kennen we wel, het komt vooral voor als dizuurstof (O2), zonder deze vorm van zuurstof in onze longen leggen we binnen enkele minuten het loodje. Dat weet iedereen.

Een bekende zuurstofverbinding is oxidaan, ook wel diwaterstofoxide (H2O). Zit zuurstof in, heeft een heel ander effect: met deze zuurstofverbinding in onze longen verdrinken we. Oxidaan is namelijk water. En we weten allemaal dat water zich heel anders gedraagt dan zuurstof. Dat is wat een scheikundige verbinding met een stof kan doen.

De kwik-erbinding waar het over gaat is niet spannend en is overigens al heel erg lang uit vaccinaties verdwenen.

Bekende leugen: goede voeding en hygiëne werkt ook!

Nee. Simpelweg nee. Als iemand daarover begint, komen er grafiekjes tevoorschijn waaruit moet blijken dat zonder vaccins het aantal doden door die ziektes toch al op z’n retour was. Op zich klopt dat: de ziekenzorg was zo goed geworden, dat overlijden aan bijvoorbeeld mazelen minder vaak voorkwam.

Dat wil niet zeggen dat het ziekteverloop prettig of zonder risico is: de hoeveelheid zieken daalt pas na het introduceren van een vaccin.

Dus ja, je ging er misschien niet meer aan dood, maar je kon nog wel weken in het ziekenhuis liggen. Met vaccins verdwijnen de ziektes. Dat is velen malen beter dan in het ziekenhuis terecht komen met ernstige complicaties. Bedenk dat bijvoorbeeld kinkhoest de “100 dagen hoest” wordt genoemd. Honderd dagen! Noem dat maar even lekker uitzieken.

Dus…

Het simpele feit dat er elders op de wereld, waar de vaccinatie graad nog minder hoog is, regelmatig uitbraken voorkomen, laat zien dat de gevaren en verspreidingsrisico’s nog steeds bestaan.

Er is nog meer hoor, stukje statistiek, stukje “groepsimmuniteit”, stukje van alles. Al met al is het helemaal geen wonder dat wie hiervoor gestudeerd heeft, volledig achter de vaccinatie van kinderen staan. Wie wil weten hoe vaak men ziek werd voordat er vaccinaties bestonden en welke gevolgen dat had en uitleg over groepsimmuniteit, kan ik dit artikel aanraden.

Er is maar één reden om niet te willen vaccineren: een voorliefde voor ernstig zieke kinderen en volwassenen, misschien zelfs wel doden. Laten we verdorie niet zo dom doen en gewoon blijven vaccineren.

Geef een reactie

Laatste reacties (43)