Laatste update 16:46
1.730
34

Tweede Kamerlid 50Plus

Corrie van Brenk. Ván 50PLUS, vóór iedereen. Vakbondsvrouw in hart en nieren. ‘Waar ik ook kom met de vakbond: overal zijn 50plussers die snappen dat als je iets wil veranderen in dit land, je daar sámen voor moet opkomen. En echt niet alleen voor henzelf; net zo goed voor hun collega’s, kinderen en kleinkinderen. Ik hoop dat zij een inspiratie kunnen zijn voor al die anderen die óók vinden dat het beter kan.’ Corrie van Brenk werkte zich op van administratief medewerker in de thuiszorg tot voorzitter van de grootste FNV-vakbond voor ambtenaren en zorgmedewerkers. Ook was ze cao-onderhandelaar en zat ze in het bestuur van pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Ván 50PLUS, vóór iedereen

Ik heb besloten mij verkiesbaar te stellen voor 50PLUS. Ik denk dat die actieve 50plussers waar ik het net over had, echt iets kunnen veranderen in Nederland. Het kan anders. Socialer.

Ze zijn in Den Haag te ver gegaan met het overhoop gooien van onze zorg en pensioenen. Er is nauwelijks respect voor mensen die bijvoorbeeld een klein pensioen hebben, werk zoeken of aangewezen zijn op zorg. Als we iets willen veranderen, dan moeten we daar sámen voor opkomen. Veel 50plussers begrijpen dat. Want dát zijn de mensen die ik als vakbondsvrouw vaak tegenkom bij onze acties voor goede ouderenzorg, of bij acties tegen foute handelsverdragen. Ik zie trouwens ook steeds meer jongeren bij die acties. Dat is hartstikke goed. Maar 50plussers gaan voorop in de strijd voor sociale afspraken. En niet alleen voor henzelf; net zo goed voor hun collega’s, kinderen en kleinkinderen.

Kandidatenlijst 50PLUS
Kandidatenlijst 50PLUS

Ik heb besloten mij verkiesbaar te stellen voor 50PLUS. Ik denk dat die actieve 50plussers waar ik het net over had, echt iets kunnen veranderen in Nederland. En ik hoop dat zij een inspiratie kunnen zijn voor al die anderen die óók vinden dat het beter kan; voor mensen van alle leeftijden, kleuren, vrouwen en mannen. Het kan anders. Socialer. Nederland moet weer een land zijn waar we geven om de zorg, om onderwijs, om pensioenen. Waar mensen luisteren naar elkaar. Met respect. En waar normen en waarden niet alleen gelden voor de mensen, maar zéker ook voor de grote bedrijven. Want het is natuurlijk prima dat de Starbucksen en de Ryanairs hier zaken willen doen – maar dan óók gewoon belasting betalen en je aan de cao houden aub.

De oplossingen waar 50PLUS voor opkomt, liggen in één lijn met waar ik voor de FNV voor strijd. Verder bouwen aan het mooie Nederland van ons. Want: als ik op reis ben, dan merk ik dat mensen jaloers zijn op wat wij hier allemaal hebben. Denk aan ons pensioenstelsel. Ik baal ervan dat wij in Nederland doen alsof dat mooie systeem op de schop moet. Laten we verder bouwen aan wat we hebben, in plaats van de dingen overhoop te gooien. Want dat laatste is de laatste jaren ingezet door mensen die vinden dat het allemaal maar ieder-voor-zich moet. En die ieder-voor-zich mentaliteit zie je op veel plaatsen terugkomen. In feite is dat niets anders dan een gevaarlijke nostalgie naar een tijd van vér voordat wij in Nederland begonnen met het opbouwen van sociale zekerheden en rechten voor mensen die in de minderheid zijn.

Ik wens mijn kinderen dat zij later hún kinderen ook kunnen opvoeden in een Nederland waar mensen sámen werken, waar zorg voor kwetsbare mensen normaal is, en waar iedereen kan meedoen. Daarom dus vanaf nu: Corrie van Brenk ván 50PLUS, vóór iedereen.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)