10.862
67

Scholier

17-jarige havist die zich veel bezigt met politiek, recht en maatschappij. Actief lid van D66 en Biseksueel.

Van der Staaij, waarom tekent u zo’n homofoob pamflet?

U bent er juist om die grondwet, feiten, grondrechten, rechtstatelijkheid en democratie hoog te houden

Beste Kees van der Staaij,

cc-foto: Dirk Hol – Website SGP & Goeree-Overflakkee

U ondertekende, mede met andere orthodoxe christenen, een pamflet dat zich uitspreekt voor duidelijke ‘christelijke normen en waarden’, waaronder een hele waslijst aan homofobe en bemoeiende uitspraken die totaal niet kenmerkend zijn voor de diversiteit in het Nederland van 2019.

Op dat moment bedacht ik mij even: dat we dit in de Verenigde Staten nog wel kunnen verwachten kan ik, met alle moeite, enigszins snappen. Maar dat er een groep mensen, waaronder onze eigen volksvertegenwoordiging, is die anno 2019, in het land waarin het heteronormatieve steeds minder de norm is, een oerconservatief Amerikaanse Nashville verklaring overneemt, die ondertekent en blijft bepleiten, terwijl bovendien allang vaststaat dat behalve uw kleine kerkgemeenschapje helemaal niemand hierop zit te wachten, ik dat toch wel een heel erg trieste zet vind.

Want heel duidelijk is dat u in uw rol als volksvertegenwoordiger, het echt niet kan maken om mee te gaan in een pamflet dat allesbehalve deze rol dient en dat allesbehalve wetenschappelijke feiten omvat. En dat in een land waar tolerantie, diversiteit en vooruitgang symbool staan voor wie we zijn. Kenmerken waarvoor u als volksvertegenwoordiger gekozen bent. U bent er juist om die grondwet, feiten, grondrechten, rechtstatelijkheid en democratie hoog te houden.

Geef een reactie

Laatste reacties (67)