1.581
51

Lijsttrekker GroenLinks Almere

Ruud Pet is 59 jaar en heft 4 kinderen. Hij is fractievoorzitter en lijsttrekker van GroenLinks in Almere, waar hij sinds 1998 in de Raad zit. Hij is werkzaam in het Almeerse basisonderwijs, op dit moment als directeur van de stichting Leerlingzorg primair onderwijs.

Van knieschot tot huurwoning

Als de PVV aan je verkiezingen meedoen, dan ben je verzekerd van veel belangstelling.

Van pers tot beveiliging. Deze belangstelling correleert echter op geen enkele wijze met de diepgang van het debat, zoals gisteren op het lijsttrekkersdebat van Almere Vandaag bleek.

Na twee uur debatteren vonkte het ineens toch nog, toen Raymond de Roon van de PVV werd aangesproken op de PVV-opmerking dat je die (Marokkaanse) rotjongens het beste een knieschot kon geven. Zelfs zijn grootste ‘politieke vriend’ lijsttrekker Arno Visser van de VVD barstte emotioneel los. Daar waar de hele zaal tot dat moment nog dacht dat een college van PVV, VVD en CDA een reele mogelijkheid zou zijn in Almere, kwam ook dat op losse schroeven te staan.

Het politieke debat in de stad wordt gegijzeld door de rabiate opvattingen van de PVV en de hijgerige pers die niets beter weet te verzinnen dan achter de quotes van de PVV, ook lokaal, aan te lopen. In de pauze en na afloop klitten de journalisten om een man heen; Raymond de Roon. Tijdens het debat vroeg debatleider Joost Karhof voortdurend het commentaar van de PVV-er op uitlatingen van anderen met de verwijzing naar de peiling waarin de PVV op 30 % staat. Zo beschikte ook in het Almeerse debat De Roon over minimaal 30 % ‘zendtijd’.

Natuurlijk werd het thema veiligheid het meest uitgebreid behandeld, maar opvallend werd er geen aandacht besteed aan het thema integratie. De geijkte tegenstellingen preventie versus repressie kwam uitgebreid aan bod. Tegenover het ‘PVV-geweld’ werden de andere partijen steeds genunaceerder en verbleekten de lokale tegenstellingen.
 
Interessant werd het pas toen er thema’s werden behandeld waar de PVV vooralsnog niet zo’n mening over heeft. Het vlamde tussen PvdA en VVD over het percentage sociale woningbouw. Bij economie kozen een beperkt aantal partijen, GroenLinks en de Klimaatpartij (ja, ook die hebben we in ons spectrum van 16 partijen) niet voor forse investeringen in vliegveld Lelystad. De anderen verwachten wat dat betreft nog veel heil ‘vauit de lucht’.

Geef een reactie

Laatste reacties (51)