1.670
31

journalist

Na opleidingen in journalistiek en communicatie maakte Jeroen Mirck (1971) carrière in de vakbladjournalistiek. Bij Adformatie en Emerce specialiseerde hij zich in marketing en nieuwe media. Van 2009 tot 2010 stond hij als redacteur aan de wieg van Joop.nl. Momenteel is hij zelfstandig journalist en communicatie-adviseur, met een passie voor bloggen en social media. Hij deelt zijn kennis op het weblog JeroenMirck.nl. Namens D66 is hij raadslid in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West.

Verbod op godslastering?

De Eerste Kamer stemt over schrappen van het verbod. Pijnlijk dat 'liberale' VVD twijfelt

Vandaag is een historische dag: de Eerste Kamer vergadert over het schrappen van het verbod op godslastering uit het Wetboek van Strafrecht. Deze wet bestaat sinds 1932 en maakt in feite onderscheid tussen mensen met en zonder religie. Dat is niet meer van deze tijd. Sowieso zou iedereen voor de wet gelijk moeten zijn.

Pijnlijk is dat regeringspartij VVD nog steeds twijfelt. VVD-senator Heleen Dupuis zegt vandaag:

Zo veel stelt de wet niet voor. Het is symboolwetgeving. Daar hebben we al zo veel van, dat deze er ook wel bij kan.”

Symboolpolitiek in stand houden omdat er wel meer symboolpolitiek is, hoe cynisch kun je zijn?

Ondanks dit VVD-cynisme heeft de Tweede Kamer dit voorjaar massaal gestemd voor het initiatiefwetsvoorstel van D66 en SP dat godslastering uit het Strafrecht wil schrappen. Vandaag zal vermoedelijk eveneens een meerderheid zich uitspreken in de Eerste Kamer, ook zonder de ‘liberale’ VVD. Gestemd wordt er pas op 3 december. Naar verwachting zijn dan gelovigen en ongelovigen eindelijk volledig gelijk.

Dit artikel verscheen op het weblog van Jeroen Mirck. Volg Jeroen ook op Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (31)