1.773
14

IT-consultant, lid Piratenpartij

Dirk Poot (42) studeerde bedrijfskunde (Breukelen) en geneeskunde (Sint Eustatius, N.A.) en is werkzaam als zelfstandig programmeur. Poot meent dat het beschermen van kennis en creativiteit met het huidige systeem van octrooi- en auteursrechten onaanvaardbare consequenties heeft voor nagenoeg de gehele wereldbevolking. Wanneer de toegang tot levensreddende medicijnen, fundamenteel onderzoek, participatie in de digitale cultuur en de privacy moeten worden opgeofferd om een verouderd systeem van octrooi- en auteursrechten overeind te houden, is het gekozen middel vele malen erger dan de kwaal.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2010 was Poot kandidaat-Kamerlid voor de Piratenpartij. Als kandidaat voor de Piratenpartij wilde hij bijdragen aan een alternatief dat de vruchten van de individuele intelligentie effectief beschermt, én dat daarnaast het overstijgende belang van de menselijke extelligentie minstens evenveel aandacht en bescherming geeft.

Visa en MasterCard steunen KKK. Wikileaks geweerd

Visa en MasterCard hebben er geen enkel bezwaar tegen om racistsische en haatzaaiende organisaties als de Ku Klux Klan te steunen, maar met Wikileaks werden de contracten vandaag en gisteren opgezet

Toen vanmiddag bekend werd dat ook VISA probeert Wikileaks het zwijgen op te leggen en geen betalingen voor Wikileaks meer verwerkt, was ik erg benieuwd naar de vraag of ze ook zo principeel zijn bij andere organisaties.

De Ku klux Klan en haar politieke arm bijvoorbeeld.

Via http://www.kkk.com/ kom je dan uit bij de hoofdpagina voor the Knights Party USA, met de url: http://www.kkk.bz/hello.htm

Wanneer je op de ‘Donate’-link helemaal bovenin die pagina klikt, opent zich de donatiepagina, die verzorgd wordt door christianconcepts.net. Voor je doneert krijg je nog even duidelijk te lezen waarom dat nodig is:

There are thousands of organizations working for the interests of Negroes, Asians, Mexicans, Jews, homosexuals – you name it! Large corporations dole out the money to all kinds of groups – many who are working to crush white Christian Revival.

Niet mijn tekst, voor de volledigheid. 

Wanneer een donor, gesterkt door deze wervende woorden besluit om de KKK te steunen, komt hij uit op de onderstaande pagina. 

Duidelijk zichtbaar zijn hierop de logo’s van zowel MasterCard, Visa als Amex. 

De enige conclusie die mogelijk lijkt: Visa en MasterCard hebben er geen enkel bezwaar tegen om racistsische en haatzaaiende organisaties als de Ku Klux Klan te steunen, maar met Wikileaks werden de contracten vandaag en gisteren opgezet.

Er is een strijd gaande op het internet, een gevecht voor democratie en vrijheid van meningsuiting. Visa en MasterCard hebben hun posities blijkbaar lang geleden bepaald, en deze vandaag nog eens bevestigd.

Update 17h50:

Dit is ook een enge, met dank aan @kletskous:

De American Fascist Movement, ondersteund door o.a. PayPal, VISA, MasterCard en Amex.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)