581
5

live bij De Gids FM op Radio 1

Vissen naar spiering op IJsselmeer moet verboden worden

Provincie Friesland geeft vergunning voor het vissen naar spiering in IJsselmeer... Vogelbescherming vreest voor voedselvoorziening vogels... Raad van State doet vandaag uitspraak...

Er mag weer naar spiering gevist worden in het IJsselmeer. Dat heeft de provincie Friesland besloten. Maar volgens de Vogelbescherming is dat een heel slecht besluit. Deze visserij bedreigt duizenden vogels die van spiering afhankelijk zijn.


Luister om kwart voor 12 naar het Joop debat op Radio1 in het programma DeGidsFM.

‘Te vrezen valt dat als gevolg van de spieringvisserij onder meer jonge visdieven dit voorjaar massaal zullen verhongeren’ zegt de Vogelbescherming. 

Volgens de provincie en de vissers is het helemaal niet schadelijk om naar spiering te vissen. Er blijft volgens hen nog genoeg over voor de vogels. 

Vandaag doet de Raad van State uitspraak over het besluit van de provincie. Daarom mag er nu nog niet worden gevist naar spiering. Dat bericht heeft de vissers niet op tijd bereikt. Dus zijn er vandaag toch 25 boten uitgevaren. De gemeente Urk heeft ze niet tegen kunnen houden. ‘En politieboten er achteraan sturen, zou onevenredig zijn.’ Aldus een ambtenaar.

Ben Visser, wethouder in Urk, zal in discussie gaan over dit onderwerp met Kees de Pater van de Vogelbescherming.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)