800
37

Literatuurwetenschapper, onderzoeker

August Hans den Boef is literatuurwetenschapper en onderzoeker. Hij werkte tot 2011 aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is schrijver van onder andere Nederland seculier!, 'God als hype' en [Haat] als deugd.

Vlag halfstok

Cohen hangt zijn vlag halfstok bij Poetin, maar niet bij de inhuldiging van de paus. Waarom eigenlijk niet?

Job Cohen, oud-burgemeester, hangt op 7 april, als Vladimir Poetin ons land met een bezoek vereert, de regenboogvlag halfstok bij café Het Mandje op de Amsterdamse Zeedijk. Dit uit protest tegen de anti-homowet die Poetin onlangs in Rusland invoerde. Een lovenswaardig initiatief van Cohen en café en bovendien, homofobie is niet het enige wat Poetin op zijn kerfstok heeft.

Maar waarom hangt die vlag ook morgen, 21 maart, niet halfstok als de homofobe Recep Tayyip Erdogan, premier van Turkije, die eveneens wat andere zaken op zijn kerfstok heeft, ons land bezoekt? Laat het protest toch niet over aan die warhoofden van de PVV!

Er is namelijk al een kans voorbijgegaan. Gisteren werd immers een ander staatshoofd ingehuldigd, Jorge Bergoglio, als CEO van een wereldomspannende homofobe organisatie. Pausfans zullen onmiddellijk stellen dat zijn homilie in de inhuldigingsmis louter over het beschermen van armen, ouderen en relaties ging. Maar de subtekst is als immer duidelijk. Bescherm vooral ouderen tegen euthanasie en het instituut van het gezin tegen homoseksualiteit.


Laatste publicatie van August Hans den Boef

  • Onbegonnen werk

    De ontvangst van het oeuvre van F. Harmsen van Beek, een casestudy (met Joost Kircz)

    2015


Geef een reactie

Laatste reacties (37)