293
2

GroenLinks gemeenteraadslid Amsterdam

Evelien is geboren op 28 oktober 1984 in Bussum. Ze woont sinds 2003 in Amsterdam. In 2008 woonde ze een half jaar in Nairobi (Kenia) om te werken voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, daarna ging ze een jaar studeren in New York (2008/2009) waar ze ook werkte voor een organisatie in Harlem die Afrikaanse vluchtelingen bijstaat met sociale, medische en juridische kwesties. In deze periode van 540 dagen in het buitenland hield ze een blog bij. Vanaf juni 2009 is ze weer terug in Nederland. Op 1 januari 2010 begon ze als promovendus aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze onderzoek doet op het gebied van internationaal vluchtelingenrecht en internationaal strafrecht. Daarnaast is ze sinds haar terugkeer uit New York ook lid van de gemeenteraad van Amsterdam voor Groenlinks. Op 3 maart 2010 werd ze opnieuw gekozen in de gemeenteraad. Ze publiceert op persoonlijke titel.

Voila, zo maak je sporten makkelijker

Als je teveel moeite moet doen om te sporten is de kans dat je op de bank eindigt met een zak bolognese chips en oude afleveringen van West Wing erg groot

In Amsterdam staan minstens de helft van de week tientallen gymzalen, sportlokalen en sportvelden leeg. Voor gymlokalen geldt dat er met name ‘s avonds en in het weekend geen gebruik wordt gemaakt van de ruimtes, terwijl sportzalen en -velden juist overdag staan te verpieteren. Tegelijkertijd zijn er duizenden Amsterdammers die sporten beoefenen waarbij gebruik van dergelijke ruimtes juist erg welkom zijn. Deze Amsterdammers zijn niet (meer) lid van een sportvereniging, maar sporten niettemin op eigen houtje of met vrienden nog steeds.

Het is hartstikke logisch om deze Amsterdammers met die ruimtes te ‘schakelen’, zodat sportende Amsterdammers het makkelijker wordt gemaakt om een goede sportruimte te vinden en deze (publiek gefinancierde) ruimtes optimaal gebruikt worden. Daarom diende ik vandaag het initiatiefvoorstel ‘Het Sportschakelpunt’ in bij de gemeenteraad. Dit Sportschakelpunt is vooral een website, waarop duidelijk te zien is waar in Amsterdam sportruimtes niet gebruikt worden. Via een gemakkelijke applicatie, te vergelijken met het boeken van een hotelkamer, moeten toekomstige gebruikers en beheerders met elkaar in contact kunnen komen.

Utrecht kent al een soortgelijke website. Het zou niet al te moeilijk moeten zijn om datzelfde ook in Amsterdam te bewerkstelligen. Informatie wordt door de beheerders van de sportruimtes en de stadsdelen aangeleverd, en Sportservice Amsterdam beheert de boel. Verbeter ik de wereld met dit voorstel? Nou nee. Maar als je teveel moeite moet doen om te sporten, dan is de kans dat je op de bank eindigt met een zak bolognese chips en oude afleveringen van West Wing erg groot. Daarom hoop ik dat dit voorstel het de Amsterdammer ietsje makkelijker maakt om gewoon lekker te sporten met vrienden. Voila!


Dit initiatiefvoorstel kwam mede tot stand dankzij de Denktank Sport van GroenLinks Amsterdam: een groep van zeven getalenteerde deelnemers die drie maanden onderzoek gedaan heeft naar verschillende sportgerelateerde onderwerpen waar de GroenLinksfractie initiatieven op kon ondernemen.

Dit artikel staat ook op de website van Evelien van Roemburg

Geef een reactie

Laatste reacties (2)