2.356
160

Vakbondsbestuurder FNV Tata Steel

Roel Berghuis (1957) is van 1975 tot 1992 werkzaam geweest als Smelter bij Hoogovens te IJmuiden. In die periode was hij actief vakbondskaderlid in de toenmalige Industriebond FNV. Vanaf 1992 tot heden is hij werkzaam bij de FNV in verschillende bezoldigde functies. Vanaf 2000 is hij vakbondsbestuurder voor FNV en vanaf 2005 tot 2014 vertegenwoordigde hij de leden van FNV Spoor als vakbondsbestuurder/onderhandelaar bij de Nederlandse Spoorwegen. Momenteel is hij vakbondsbestuurder FNV Tata Steel

VVD’er Aptroot kwetst hardwerkend NS-personeel

Uitspraken Kamerlid behoren tot de categorie 'beschadigen van een oer Nederlands Spoorbedrijf'

Het wegsturen van directies gaat echt niet helpen. Met deze uitspraken worden ook hardwerkende spoormensen, die nog steeds in het barre winterweer de treinen laten rijden, enorm gekwetst.

Een aantal kabinetten achter elkaar (met de VVD voorop) hebben spoorbedrijven opgesplitst, marktwerking en concurrentie toegelaten en taken en verantwoordelijkheden van spoorbedrijven gescheiden. Voor deze hedendaagse spoorstructuur is Tweede Kamerlid en VVD’er Aptroot en zijn voorgangers dus zelf verantwoordelijk. Volgens mij kan de spoorsector dergelijke marktwerking en opsplitsingen van spoorbedrijven helemaal niet hebben. Het schaadt de noodzakelijke integrale benadering.

160 miljoen euro bezuinigen voor de klant?

De 2e Kamer kan beter snel uitspreken dat de NS in 2015 de concessie op het hoofdrailnet krijgt. Dat zorgt voor rust en duidelijkheid in de spoorsector. Dat wilde de vorige Tweede Kamer al doen maar door de val van het Kabinet werd dat besluit controversieel verklaard. Het is absurd dat dit in Nederland, 4 jaar voor de afloop van de hoofdrailnetconcessie, nog niet duidelijk is. Zo kun je geen lange termijn beleid rond reizigersmobiliteit maken.
 
En als de NS de concessie op het hoofdrailnet krijgt dan moet de spoorsector van het huidige Kabinet ook nog eens 160 miljoen euro bezuinigen. Ik vind dit onverantwoordelijk politiek beleid wat de spoorsector niet kan dragen.

Geef een reactie

Laatste reacties (160)