1.513
50

Hans Groen [1963] is zelfstandig ondernemer en bestuurslid van
GroenLinks Midden-Drenthe. Geboren in Noord-Brabant en sinds 2002 woont
Hans Groen in Mantinge, Drenthe. Hans Groen is adviseur op het gebied
van organisatie effectiviteit en Supply Chain Management. en heeft
opleiding in bedrijfseconomie en logistieke bedrijfskunde. Als
fractielid neemt hij de verantwoording voor het webbeheer en is
recentelijk toegetreden tot het bestuur voor het financiele beheer. Hij
heeft een eigen weblog op http://hgroen.wordpress.com/

VVD illusies

De VVD machine produceert continue simplistische maatregelen waar geen enkele visie achter schuil gaat

Elke maatregel wordt hartelijk en feestelijk onder de aandacht gebracht. Een brede glimlach en een feestje. De gelukmachine van de VVD doet al jaren haar werk. Ook nu mag Nederland “genieten” van al het moois dat de VVD ons te bieden heeft. En elke keer met de belofte dat het nu beter wordt. De VVD als puinruimer van Nederland. Wie echter de balans opmaakt van jaren VVD beleid, ziet dat de VVD zelf de grootste vervuiler is.

Het PGB was het stokpaardje van de VVD. In 2008 werd in de fractiekamer van de VVD de website “op weg naar goud” feestelijk geïntroduceerd. Het was de liberale oplossing om mensen met een handicap zelfstandig hun zorg te laten regelen. Precies was de VVD nu ook proclameert. Niet meer afhankelijk van de Overheid, maar alles zelf doen. Je werk, je handicap, je kinderopvang etc. 

Op de site wordt ook opgeroepen om de echte verhalen over de PGB te vertellen omdat er zoveel indianenverhalen over gaan. Over oneigenlijk gebruik en fraude. Icoon Erika Terpstra werd zelfs ingezet voor het tegenoffensief om deze VVD maatregel onder de mensen te brengen.

De oorspronkelijke website is inmiddels uit de lucht en Per Saldo is niet meer zo blij. Onder eindverantwoordelijkheid van een VVD minister, Schippers, wordt de PGB de nek omgedraaid. Het zou te duur zijn, misbruik, een ongewenst infuus van de overheid. Dezelfde minister die verklaart heeft dat de privatiseringsmaatregelen, van Hans Hoogervorst-VVD, grotendeels zijn mislukt.

Eind jaren zeventig noemde Hans Wiegel de Linkse Kerk potverteerders. Nee, daar moest de VVD aan te pas komen om de overheidsfinanciën op orde te brengen. En dat heeft Nederland geweten. De website Sargasso heeft de ontwikkeling van de staatsschuld en begrotingen eens op een rijtje gezet. Los van het feit dat Nederland amper Linkse regeringen heeft gekend, blijkt vooral de ongekende verspilling onder VVD beleid. Onder Den Uyl was het tekort, na een oliecrisis, amper 4 %. Daarna liep onder CDA/VVD-beleid het tekort in hoog tempo op. Aan het einde van de Wiegel periode, Van Agt II, was het tekort dik boven de 6% uitgekomen. Dus hoe komt het nou dat al 40 jaar lang, de tekorten en staatsschuld de schuld is van Links? Het slechte kasbeheer vind dus plaats onder VVD beleid.

Of de prestaties van de politie. Minister Opstelten lanceert bijna elke week een stoer plan voor law and order. In 2002 werd met veel VVD bombarie het prestatiecontract voor de politie geintroduceerd door Johan Remkes van de VVD. Toppunt van bedrijfs efficiency waardoor Nederland op korte termijn stukken veiliger zou worden. De politiebonden waarschuwden al dat de quota geen doel op zich mochten zijn. Hans van Mierlo waarschuwde dat het zou leiden tot dienstklopperij. Ik zelf heb in 2008 het falen van het contract ook onder de loep genomen. Minister Opstelten zit amper op zijn plek en elimineert direct de bonnenquota. In een boze brief sommeerde Opstelten de politiekorpsen om direct te stoppen met de VVD – quota. Het uitschrijven was een doel op zich geworden.

Het openbaar vervoer is ook een stokpaardje van de VVD. Privatiseren was het toverwoord. De NS en Prorail werden uit elkaar gehaald en moesten klantgericht gaan werken. Sindsdien ligt de overheid continue overhoop met de directies van de betreffende bedrijven. De samenwerking tussen de NS en Prorail is ver te zoeken. Door het ontbreken van een gezamenlijk doel, gaan beide bedrijven hun eigen gang. Tel daarbij op de rücksichtlose bezuinigingen en het ontbreken van een mobiliteitsvisie van de VVD en de ramp is geboren. Het briesende geluid van Charlie Aptroot is dan niets anders dan schoppen tegen het eigen mislukte VVD beleid. Maar veel leert de VVD er niet van. Sterker. Aptroot wil dat de directie opstapt. De directie van de NS moet opstappen, omdat zij precies doet wat Jorritsma heeft geintroduceerd.

Of wat dacht u van de kinderopvang. In 2004 het summum van liberalisme voor de VVD. Als het toen aan de VVD had gelegen, was de opvang zelfs gratis geweest. Zo stond het vermeld in het VVD programma van 2006. Maar ook dit beleid wordt nu met een brede glimlach en een vriendelijk gebaar de nek omgedraaid.

En dan natuurlijk de massa-immigratie van allochtonen. Bolkestein en Fortuyn wisten dat toch mooi op conto van Links te schuiven. De cijfers laten zien dat de massa-immigratie onder VVD en CDA beleid tot stand is gekomen. Niemand minder dan Hans Wiegel is verantwoordelijk voor de massa instroom die uiteindelijk door Job Cohen tot staan is gebracht.

En zo introduceert de VVD met het grootste gemak de meest geldverspillende maatregelen. Wie het tegendeel roept of zelfs bewijst, wordt voor gek verklaard. Dan wordt onmiddellijk een tegenoffensief ingezet om de burger te overtuigen van al het prachtige van het rechtse gedachtegoed. Wat zo prachtig de geluksmachine wordt genoemd door Pieter Hilhorst. Maar van geluk is geen sprake. De VVD machine produceert continue simplistische maatregelen waar geen enkele visie achter schuil gaat. Geen enkele les trekt de VVD uit het verleden. Gaat het mis dan bouwen we een feestje en gooit de VVD er een prominent lid tegenaan die het zo goed doet onder de mensen. Een glimlach, een vriendelijk gebaar en een illusie.

Geef een reactie

Laatste reacties (50)