2.824
43

Psycholoog, auteur, columnist

Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze is daar onder meer betrokken bij de master-opleiding Gedragsverandering.

Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring als coach en trainer op het gebied van zelfkennis, authenticiteit, en zelfontwikkeling. Ze staat bekend om haar talent om wetenschappelijke inzichten op begrijpelijke en onderhoudende wijze te presenteren aan een breed publiek.

Vonk heeft een column in Psychologie Magazine en schreef eerder de bestsellers Ego’s en andere ongemakken, Menselijke gebreken voor gevorderden en Liefde, lust en ellende.

VVD runt ministerie van Justitie als pr-kantoor

Waarom besturen als je ook kan ritselen?

Ik heb het idee dat VVD’ers zo vaak in de problemen zijn omdat ze alles zien als een handeltje waarin je wat moet ritselen om te zorgen dat jij en je buddies er goed uit springen.

Bij de reuring over de Teevendeal kwam naar voren dat VVD’ers het ministerie van Justitie runden als een VVD-pr-kantoor. Dat soort gedrag weerspiegelt een bepaalde houding die echt niet zomaar verandert na een motie van afkeuring. Hooguit gaan ze voortaan beter nadenken of ze betrapt kunnen worden.

Ik denk ook dat de oppositie uiteindelijk constructief zal blijven. Ze kijken (terecht) naar de inhoud van voorstellen. Terwijl de afkeuring gaat over “de manier waarop”/de ritselhouding. Maar integriteit en houding is niet zomaar te regelen met afspraken of een stevig debat.

Het laatste boek van Roos Vonk is Collega’s en andere ongemakken

Volg Roos ook op Twitter, Facebook


Laatste publicatie van RoosVonk

  • Je bent wat je doet

    van zelfkennis naar gedragsverandering

    2019


Geef een reactie

Laatste reacties (43)