3.162
28

Publicist

Çilay Özdemir werd in 1966 in Turkije geboren en kwam op haar tiende naar Nederland. Na haar studie aan de heao in Rotterdam werkte ze in verschillende functies bij de overheid. Sinds 2005 is ze werkzaam als freelance journalist en publicist, en ze woont met haar partner afwisselend in Jordanië en Nederland. Ze is mede-auteur van het boek 'Zeeuwse babbelaars en Turks fruit'.

Wat de PvdA nog kan leren van Turkije

De lange arm van de Turkse regering: zó bereik je de mensen!

Çilay Özdemir zet een komische noot bij de crisis binnen de PvdA na het opstappen van twee Turks-Nederlandse Kamerleden. Er gloort licht aan de horizon voor de partij, en dat licht schijnt uit Turkije.

Het raakt me wel wat er gebeurd is binnen de PvdA, dat lijkt me duidelijk. Maar soms zie ik het veel lichter, en komischer: alsof Nederland zo belangrijk is voor Turkije dat ze daar in de regering hele plannen maken om ons (wauw…iemand wil ons wél hebben!) te beïnvloeden en te brainwashen om tegen de Nederlandse integratie te vechten. Terwijl Turkse diplomaten, politici en ambtenaren al hun aandacht nodig hebben voor allerlei dreigingen uit hun naaste omgeving: Iran, Irak, Syrië, Armenië, Oekraïne (ligt toch echt dichterbij Turkije dan Nederland). Maar ook genoeg aan hun hoofd hebben door binnenlandse dreigingen, versplintering en miljoenen vluchtelingen die instromen.

Kikkerlandje

Dat ze überhaupt nog tijd hebben en hun arm lang genoeg is om het kikkerlandje Nederland te bereiken… Petje af. De PvdA kan al jaren de Turken in Nederland niet temmen, beïnvloeden of brainwashen. Nederland, met zo weinig buitenlandse en binnenlandse gevaren. En Turkije doet het gewoon op zo’n afstand. Misschien moet PvdA (sowieso van plan om de straat op te gaan) op cursus naar Turkije om te leren hoe je mensen bereikt.Geef een reactie

Laatste reacties (28)