Laatste update 10 januari 2016, 19:00
12.204
72

eindredacteur Joop

Francisco van Jole is journalist en eindredacteur van Joop.
Verder is hij politiek commentator bij De Nieuws BV en presentator van Draad, een politieke talkshow in Arminius te Rotterdam.

Hoera, een nieuwe site!

Wat leuk was, wordt nog leuker

Joop is vernieuwd. Ruim zes jaar na de start heeft de site niet alleen een geheel nieuwe vormgeving gekregen maar zijn we ook overgestapt op een ander systeem. Dat alles is in elkaar gezet door het Hilversumse bureau Elastique, in samenwerking met BNN-VARA Digital.

Joop is nu responsive, wat betekent dat de site zich automatisch aanpast aan de computer, smartphone of tablet van de gebruiker. Voor het eerst is Joop daardoor ook mobiel goed te lezen, een wens die door veel lezers is geuit. Er zijn meer vernieuwingen. Zo kun je zelf bepalen of de reacties onder artikelen zichtbaar zijn. De voorpagina is ‘eindeloos’ waardoor artikelen teruggezocht kunnen worden. Ook de zoekfunctie van de site is verbeterd. Verder zijn er verbeteringen toegevoegd waardoor we beter gebruik kunnen maken van het aanbod van diensten als bijvoorbeeld Twitter en Facebook.

De vaste thema-indeling, Politiek, Wereld, etcetera, is komen te vervallen. Dat deed toch teveel denken aan een papieren medium. De posts worden nu gerubriceerd met tags, overzichtelijker en relevanter. Designer Jim Haakman heeft met de nieuwe vormgeving het aanzien dat nog sterk aan een krant deed denken losgelaten. Zijn ontwerp is rustiger, overzichtelijker en vriendelijker. Dat geldt ook voor het logo, dat is vernieuwd maar met een icoon dat put uit de rijke geschiedenis van VARA-vormgeving.

Joop heeft de afgelopen jaren een plek veroverd in het medialandschap, jaagt discussies aan en pakt nieuws op dat andere media laten liggen. Ook inhoudelijk willen we daarom verandering doorvoeren, met meer eigen nieuws, meer opinies en ook met eigen video’s, al zullen die vernieuwingen nog niet direct merkbaar zijn.

Joop wordt in 2016 beter, sneller, scherper en groter. Namens de hele redactie wens ik alle lezers een gelukkig, gezond en gedreven Nieuwjaar. Hoe we ook vernieuwen, het succes van Joop wordt grotendeels bepaald door de bezoekers en opiniemakers. Daarvoor ook onze dank.

PS: het overstappen naar het nieuwe systeem gaat gepaard met bugs en storingen. We proberen die zo snel mogelijk te verhelpen. Dank voor je begrip.

Geef een reactie

Laatste reacties (72)