7.719
60

Nederlander en Moslim

Nourdeen Wildeman is een Nederlander van christelijke komaf die op 24 jarige leeftijd moslim is geworden. Hierdoor staat hij in het maatschappelijke debat zowel in de schoenen van de autochtone Nederlander als in de schoenen van de praktiserende moslim. Naast het schrijven van columns en artikelen is hij als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van diverse islamitische en maatschappelijke evenementen en websites. Hij is ook voorzitter van Stichting as-Salaamah wal'Adaalah welke zich inzet voor de Rohingya-bevolking in/om Myanmar.

We moeten niet buigen voor moslims en hun ‘kalenderjihad’

Hoe zullen politici reageren op het 'kapen' van meer 'Nederlandse' feestdagen door moslims?

Kevin Dooley
Kevin Dooley

Er komen verkiezingen aan, dus politici moeten elke kans met beide handen aangrijpen om zich te profileren. Dat kan door hun mening te geven over allerlei maatschappelijke problemen, of die nu werkelijk bestaan of niet. Daarom vermoed ik dat we de komende dagen in de landelijke politiek veel discussie zullen zien over dat we ‘1 januari’ weer gewoon ‘nieuwjaarsdag’ moeten noemen. We moeten tenslotte niet buigen voor ‘moslims met hun ‘hijri-kalender’ (islamitisch kalender).

Mark Rutte (VVD): “Ik weiger in dit interview die mooie zondag als ‘1 januari’ aan te duiden. Wat een krankzinnig land is dit aan het worden. Nieuwjaarsdag hoort bij de Nederlandse identiteit!”

Lodewijk Asscher (PvdA): “Ik denk een rapport nodig heb waaruit blijkt dat veel Turkse jongeren tegen onze Nederlandse, gezamenlijke kalender zijn. Dit werkt de integratie tegen. Welke Turkse organisaties dragen deze visie op de kalender uit? Ik zie een rol voor de overheid.”

Geert Wilders (PVV): “Dit is knettergek, dit is ons land en de elite levert ons uit aan die barbaren met hun kalenderjihad! Wij moeten nieuwjaarsdag weer terugveroveren! Kom in verzet!”

Sybrand Buma (CDA): “Als we tegen de Islamitische kalender kunnen zijn betekent dat óók dat we tegen de Joodse kalender kunnen zijn en dat moeten we toch niet willen met z’n allen”.

Jesse Klaver (GroenLinks): “Ik geloof in een Nederland waarin we elkaar juist versterken met verschillende kalenders. Laten we elkaars nieuwjaarsdagen vieren en als kans zien om elkaar beter te leren kennen.”

Alexander Pechtold (D66): “Iedereen is vrij om een eigen kalender te hebben – daar gaan wij in de politiek niet over – als de kalender van de overheid maar neutraal is.”

Henk Krol (50+): “Als je dan na 65 hijri-jaren eindelijk met je pensioen mag, moet dat beloofde pensioengeld er wél zijn!”

Ahmed Marcouch (PvdA): “Hallo! Hallo! Gelukkig nieuwjaar! Gelukkig nieuwjaar! Hallo, horen jullie mij? Gelukkig nieuwjaar he! Kijk eens!? Ik wens jullie een gelukkig nieuwjaar!”

Moslims in Nederland: “euhm sorry, ik heb even wat gemist… waar hebben jullie het over?”

Geef een reactie

Laatste reacties (60)