2.624
66

GroenLinks gemeenteraadslid Amsterdam

Evelien is geboren op 28 oktober 1984 in Bussum. Ze woont sinds 2003 in Amsterdam. In 2008 woonde ze een half jaar in Nairobi (Kenia) om te werken voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, daarna ging ze een jaar studeren in New York (2008/2009) waar ze ook werkte voor een organisatie in Harlem die Afrikaanse vluchtelingen bijstaat met sociale, medische en juridische kwesties. In deze periode van 540 dagen in het buitenland hield ze een blog bij. Vanaf juni 2009 is ze weer terug in Nederland. Op 1 januari 2010 begon ze als promovendus aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze onderzoek doet op het gebied van internationaal vluchtelingenrecht en internationaal strafrecht. Daarnaast is ze sinds haar terugkeer uit New York ook lid van de gemeenteraad van Amsterdam voor Groenlinks. Op 3 maart 2010 werd ze opnieuw gekozen in de gemeenteraad. Ze publiceert op persoonlijke titel.

Webb nam betere beslissingen

God wat een treurigheid. De voetballers van het verliezende Nederlands elftal hangen een beetje in rieten stoelen op Paleis ‘t Loo, terwijl die arme Bert van Marwijk met Balkenende moet praten over de opstelling

Je bent te laat JP! De wedstrijden zijn al voorbij! Ondertussen doet Stekelenburg niet eens zijn best om te glimlachen voor de foto.

Straks moeten ze nog even obligaat langs Beatrix die het ook allemaal worst kan wezen, waarna de spelershelicopter richting Amsterdam vertrekt. Daar zouden ze gehuldigd en bedankt worden op het Museumplein, maar nieuwe burgemeester Van der Laan heeft in al zijn wijsheid besloten om toch een rondvaart door de grachten te laten doorgaan. Daarmee zou hij uiting geven aan de gevoelens van de Nederlanders die blijkbaar behoefte hebben aan zo’n rondvaart, en bovendien is het veiliger om de verwachte 1 miljoen oranjesupporters (ahum) over de stad te verspreiden. Wat een slechte beslissing!

Kijk, het is hartstikke goed dat we tweede zijn geworden. Het vorige WK gingen we er al uit in de achtste finale, en die daarvoor kwalificeerden we ons niet eens (nog bedankt, Van Gaal). Dit keer was mooi, we wonnen van Uruguay, we verloren niet eens van Brazilië, we stonden 117 minuten gelijk met Spanje. Maar we verloren, en daarbij past geen rondvaart. Super kut, super pijnlijk, maar such is life.

Vanmorgen op de fiets naar mijn werk zag ik precies 18 mensen met een oranje shirt. Twee daarvan waren bouwvakkers. Volgens de NOS staat het 5 rijen dik op het Museumplein, wel al een paar honderd! Nou nou, pas maar op dat ze elkaar niet onder de voet lopen. Sportwethouder Eric van der Burg roept inmiddels wanhopig mensen via Twitter op om in godsnaam mee te komen feesten.

Het elftal heeft er geen zin in, de meeste mensen hebben er geen zin in, maar de gemeente zet door. Straks staan er vier te dikke oranjefans uit Brabant ergens op een brug te wuiven naar een elftal dat het liefst thuis op de bank wil hangen. Eberhard, een rondvaart doe je alleen bij een echte overwinning. Ondertussen kost het de gemeente bakken met geld, terwijl de KNVB lachend wegloopt met de verkochte tv-rechten aan SBS6.

Geef een reactie

Laatste reacties (66)