4.216
2

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variƫrend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Wereld Masturbatiemaand

Iedere dag een gezond weetje. Vandaag over wat er zoals gebeurt in mei, de Wereld Masturbatiemaand

Elke dag is er wel iets. Vandaag is het bijvoorbeeld Wereldboekhouddag. Morgen is het gewichten en matendag, maar ook aardbeiplukdag, 21 mei is de dag voor Culturele diversiteit, dialoog en ontwikkeling. 22 mei is het Biologische diversiteitdag. 23 mei is dag van de bestrijding van fistels tijdens de bevalling, maar ook schilpaddag. 24 mei is het schizofreniedag maar ook Tiaradag. 25 mei Handdoekendag, 26 mei bosbessencheesecakedag, 27 mei plakbanddag en zo kan ik doorgaan tot 8 augustus Wereldorgasmedag (logisch er vinden per uur 100 miljoen orgasmes plaats op de wereld) en verder.

Er zijn ook hele maanden uitgedeeld. Zo is mei de Internationale Masturbatiemaand. Ik ontdekte het bestaan van deze zeer interessante maand in een interview in Salon, waarnaar ik weer verwezen was vanaf een website waar onderzoek rond relaties en seksualiteit bij elkaar gebracht wordt. 

De masturbatiemaand bestaat al 20 jaar, maar in mijn omgeving heb ik er tot nu toe nooit iets van gemerkt. Geen spandoeken en geen speciaal daarvoor ingerichte etalages. Ook geen speciale interviews op radio of tv. In de VS moet masturbatiemaand overigens in competitie met nationale huisdierenmaand, nationale fietsmaand, nationale ADHD maand en nog zo’n 14 andere mooie doelen. Allemaal hebben ze uiteindelijk hetzelfde doel: geld verzamelen. In het geval van de masturbatiemaand gaat het om het bij elkaar krijgen van de middelen om meer voorlichting te geven over masturbatie, zodat mensen gaan begrijpen dat ze het zonder schuldgevoel of schaamte kunnen doen. Want, zeggen de seksuologen die achter de masturbatiemaand zitten, het taboe rond masturbatie is nog stek aanwezig terwijl het zo’n gezonde gewoonte voor zowel man als vrouw is. Zie het als met regelmaat je tanden poetsen.

Wat gebeurt er zoal in de masturbatiemaand? Je raadt het natuurlijk al. Elke dag even de hand aan jezelf slaan om goede vibraties te krijgen. Er zijn ook vier open dagen waar over masturbatie gesproken wordt, onder andere eentje in San Francisco, maar als je dichterbij wilt zijn moet je naar Kopenhagen. Bij zulke gelegenheden doen ze het voor publiek en hebben ze interessante wedstrijden. Bijvoorbeeld wie het langst achter elkaar kan masturberen. Het record staat op naam van een Japanner (bijna 10 uur) en zijn geheim is glijmiddel. Het record van het aantal orgasmes staat op naam van een dame; ze had er 49. Wie telt zoiets en verifieert of ze die niet faket? En in Nederland? Op de agenda van de Balie of de Melkweg zie ik in mei niets bijzonders op het gebied van zelfbevrediging vermeld.

Volg Ivan Wolffers ook op Twitter
Ivan schrijft voor Joop elke dag een Gezond Weetje van de Dag: 
klik hier voor een overzicht


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (2)