3.008
18

Schrijver/theaterwetenschapper

Alexandra Smith (1975) is Neerlandica en studeerde in 2011 cum laude af als theaterwetenschapper, gespecialiseerd in o.a. narratologie en politiek theater. Ze werkt freelance als (boek)redacteur, tekstschrijver en is journalist voor diverse off- en online magazines. Alexandra richtte in 2013 Fabel op, van waaruit ze schrijf- en communicatietrainingen verzorgt. Ze debuteerde eind 2011 met de roman Schemervlucht en werkt momenteel aan een thriller. Verder werkt ze al 18 jaar als commercieel model. Je kan Alexandra volgen op haar weblog alexandraschrijft.blogspot.nl, fabelaars.nl of op alexandrasmith.nl.

Werken pick-up lines?

Afgelopen nacht ging ik met wat stapvriendinnen van vroeger op stap

Soms zijn het hele normale dingen waar je je ineens over kunt verwonderen.

Afgelopen nacht ging ik met wat stapvriendinnen van vroeger op stap. Het begon met een drankje in Palladium. Als dertigers tussen minderjarige tieners aanschouwden we het toneel. Hoofden en ogen die als tennisballen van links naar rechts gaan. Lichamen die elkaar net wel of net niet raken tijdens het dansen. De ruimte was doordrenkt van lust. 

Jungle
We voelden ons even alsof we waren gedropt in een jungle waar de jacht was geopend. En als je geen vrijgezel meer bent, jonge moeder (twee van de drie) of stokoud (iedereen die een generatie langer meegaat) vind je dat helemaal niet erg. Voyeurisme is het beschaafde alternatief op zo’n avond.

Slechte pick-up lines
In Club NL werd later het hoogtepunt van verwondering bereikt. Niet omdat ik merkte dat mijn voeten en hakken nog steeds niet samengaan met mijn dansstijl en dat alcohol dit niet verhelpt. Maar omdat er in slechts één uur tijd wel vijf slechte pick-up lines naar mijn hoofd werden geslingerd. Ik heb ze maar even op een rijtje gezet:
1. Mijn vriend daar heeft liefdesverdriet, kun je hem adviseren?
2. Mijn broer is vrijgezel, mag ik je aan hem voorstellen?
3. Hij daar was plan B (wijzend naar zijn vriend die me al een paar keer had aangesproken). Maar ik ben plan A.
4. Is zij je moeder of je vriendin?
5. (Als ik aan het whatsappen ben met iemand) Vind je het erg als ik naast je kom zitten, je telefoon heeft hier toch geen bereik?

Glimlach
Zo vaak ga ik niet meer uit, maar na zo’n avond vraag ik me het toch af. Zijn pick-up lines altijd zo slecht geweest? Werken ze überhaupt? Waarom zou je ze trouwens gebruiken? Met het gevaar om op mijn 38e al voor zeurende oma te worden uitgemaakt, heb ik een bescheiden suggestie voor iedereen die het wat subtieler aan wil pakken. 

Dit is mijn suggestie: vergeet die pick-up line. Als je iemand ziet die je leuk vindt, maak dan oogcontact en glimlach. Zo makkelijk kan het zijn! 

 

Dit artikel verscheen op de weblog van Alexandra Smith. Volg haar ook op Twitter

Het laatste boek van Alexandra Smith is de roman Schemervlucht.

Momenteel schrijft zij 100 dagen dankbaarheid, dagboek van een zzp’er in crisistijd.

 

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (18)