3.768
28

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Wie betaalt de zorg voor een autistisch kind?

Elke dag een ander gezond weetje. Vandaag: Een autistisch kind heeft veel invloed op het gezin waarin het leeft. Meer echtscheidingen, minder inkomen bijvoorbeeld. Maar wie draait daar voor op?

Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Moeders van kinderen met autisme in de VS verdienen 56 procent minder dan moeders met kinderen zonder gezondheidsbeperkingen en 35 procent minder dan moeders met kinderen met andere gezondheidsproblemen.

Er is 6 procent minder kans dat ze nog kunnen werken en als ze werken doen ze dat per week gemiddeld 7 uur minder. De onderzoekers vonden geen verschillen bij de inkomsten van de vaders, maar het gezinsinkomen had er natuurlijk wel onder te lijden.Ouders van kinderen met autisme zijn vaker gescheiden.

Autisme betekent problemen op het gebied van sociale en communicatieve vaardigheden en begeleiding betekent een enorme tijdsinvestering van of professionele zorg of de ouders. Wie draait daar uiteindelijk voor op? Vooral de moeders?

Volg Ivan Wolffers ook op Twitter

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (28)