3.782
76

Politicoloog en journalist

Theo Brand is journalist en politicoloog en werkt onder meer als eindredacteur voor NieuwWij.nl en is medewerker van magazine De Linker Wang. Religie, levensbeschouwing en politiek zijn thema’s die hem interesseren.

Wie help je door in een brievenbus te pissen?

Nu de PVV een meldpunt heeft geopend is het toch relevant om ons nationale geheugen weer wat op te frissen. Als een zeepblokje in ons nationale urinoir zeg maar

Het PVV-Kamerlid Eric Lucassen terroriseerde zijn buurt. Hij dreigde zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, intimideerde een bejaarde man zodat deze huilend aangifte deed bij de politie. Verder jaagde hij allochtone kinderen de stuipen op het lijf en riep tegen buren ‘ik ga in je brievenbus pissen’.

Waarom deze oude koe uit de sloot halen? Is dat niet een beetje flauw? Nu de PVV een meldpunt heeft geopend waarin mensen kunnen zeiken en azijnpissen over doorgaans hardwerkende Europese medeburgers, vind ik het toch relevant om ons nationale geheugen weer wat op te frissen. Als het zeepblokje in ons nationale urinoir, zeg maar.

Hero Brinkman maakte zich in 2010 in Nieuwspoort schuldig aan openbare dronkenschap en sloeg de barman. Later werd er door een aannemer een aanklacht tegen Brinkman ingediend wegens mishandeling. Ik moet de eerste Pool nog tegenkomen die hem dat na doet. Tegen Dion Graus werden meerdere aangiften gedaan wegens mishandeling, bedreiging en stalken. Welke Roemeen kan Graus de hand schudden? Marcial Hernandez bracht al een nacht in de cel door nadat hij in een café in Den Haag een ambtenaar een kopstoot had gegeven. Welke serieuze Slowaak doet hem dit na?

De criminaliteit onder PVV Kamerleden lijkt hoger te liggen dan die onder Nederlandse Marokkanen, waarbij ook de Polen en Roemenen er gunstig bij af steken. Zo’n meldpunt doet me vooral denken aan een zwartgeblakerde pot die de ketel verwijten maakt. En wat is de politieke drijfveer bij dit alles?

De matig scorende PVV heeft gisteren als het ware een brievenbus op het dorpsplein van Nederland geplaatst. Alle bange, boze en gefrustreerde autochtone Nederlanders kunnen – in de geest van Eric Lucassen – even flink van zich afzeiken. En de pispaal wordt deze keer gevormd door de groep hardwerkende Oost-Europeanen in ons land. Over hun ruggen moet de PVV het beter doen in de peilingen zodat Geert straks zijn middelvinger kan opsteken naar Emile. Want moslimpje plagen en Beatrix-bashen levert geen zetels meer op.

Minister Kamp respecteert dat alle Tweede Kamerfracties hun eigen publieksacties op poten zetten, zo zei hij tegen het NOS Journaal. En CDA-Kamerlid Eddy van Hijum noemde de actie “een klein beetje overdreven”. Ja, dat noem ik nog eens een staaltje van het ‘radicale midden’! Zo blijven CDA en VVD de aantasting van de mentale en psychologische hygiëne in ons land gedogen.

Dit alles neemt niet weg dat de politie en arbeidsinspectie gewoon hun werk moeten doen. En dat mensen die de wet overtreden, ongeacht afkomst, in de kraag gevat moeten worden. Sterker nog: het gebeurt nu al dagelijks. Want ja, er zitten natuurlijk ook malafide jongens tussen. Niets menselijks is de Polen en Roemenen vreemd. En niet te vergeten: hun werkgevers en opdrachtgevers.

Maar wie in het parlement zitten, krijgen vrij spel. Dan ben je onschendbaar en kun je – in de strijd om de kiezers – van de relatief open en ontspannen sfeer in ons land ongestoord een open riool maken.

Dit artikel verscheen eerder op de weblog van Theo Brand

Volg Theo Brand op Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (76)