Laatste update 13:38
7.681
177

Postdoc researcher aan Universiteit Utrecht, Faculteit Media en Cultuur

Postdoc researcher aan Universiteit Utrecht

Wilders is een toegewijde en militante feminist

En vindt het daarom vast niet erg als wij zijn 'verzetsspray' ook tegen witte Nederlandse agressors gebruiken

Het legaliseren van pepperspray in Nederland is een goede stap in de richting van een nog vijandiger maatschappij. En wie beter om ons de weg te wijzen dan Geert Wilders? We zouden hem allemaal moeten bedanken voor de moed die hij heeft getoond om deze verandering in gang te zeggen. Hij doet het tenslotte voor ons: de vrouwen.

Boze tongen beweren dat het slechts een goedkope publiciteitsstunt is. Dat Wilders cynisch en doelbewust de aanvallen in Keulen gebruikt voor zijn eigen agenda: het verder marginaliseren van moslims en migranten in Nederland. Zij beweren zelfs dat hij in werkelijkheid lak heeft aan vrouwenrechten. Wij zeggen: Wilders is een toegewijde, militante feminist. Weliswaar klinkt hij in zijn recente YouTube video-verklaring, waarin hij zich afvraagt wie ‘vrouwen gaat beschermen’, enigszins als paternalist, maar hij bedoelt het vast goed.

En ja, zijn partij was de enige in het Nederlandse parlement die tegen het Verdrag van de Raad van Europa – inzake het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld – stemde, maar dat is alweer een tijdje gelden. En ja, de meeste gevallen van geweld tegen vrouwen vinden plaats in hun eigen huis, dus het opsluiten van mannelijke vluchtelingen in asielzoekerscentra slaat wat dat betreft de plank helemaal mis. Maar doe nou niet zou moeilijk over de details!

Mensen opsluiten in asielzoekerscentra is verder toch niet schadelijk? Ok, behalve als je de Irakese vluchteling bent die eerder deze maand zelfmoord pleegde in Alphen. Of zijn kamergenoot die een week later een zelfmoordpoging deed. Maar daar hebben we het nu niet over. Het punt is dat wij, als vrouwen, meneer Wilders’ toewijding – ongeacht de hoge prijs – voor de veiligheid en rechten van slachtoffers van seksistisch geweld in Nederland zouden moeten toejuichen.

Daarom gaan ‘Feministen voor Verzetsspray’ naar Spijkenisse op Zaterdag 23 januari om Wilders te bedanken voor de nep-pepperspray die wij volgens hem allemaal bij ons moeten dragen. Als onderdeel van ons welkom, zullen wij de partijleider vragen om een aantal concrete verklaringen uit te brengen, in de geest van zijn ogenschijnlijk feministische bondgenootschap met alle vrouwen in Nederland.

Wij gaan meneer Wilders vragen om publiekelijk en resoluut de mannen onder zijn volgelingen dringend te verzoeken alle vormen van seksistisch gedrag af te zweren. Wij vrouwen hebben recent seksistische beledigingen en bedreigingen ontvangen van Wilders’ eigen volgelingen, terwijl wij vreedzaam protesteerden in demonstraties voor solidariteit met vluchtelingen. Wij willen daarom ook weten of zijn ‘verzetsspray'(en de pepperspray die hij gelegaliseerd probeert te krijgen) uitsluitend bedoeld is voor gebruik tegen vluchtelingen, moslims en andere minderheden. Of hebben wij zijn volledige steun om deze middelen te gebruiken tegen witte Nederlandse agressors? Per slot van rekening werd het alarmerend nieuws dat in Nederland per week 24 vrouwen aangifte doen van verkrachting al in 2013 gepubliceerd lang voor de recente influx van vluchtelingen in Europa.

Wij zijn in het bijzonder bezorgd over hoe Pegida-aanhangers zich zullen gedragen op 6 februari wanneer zij samenkomen op de Dam in Amsterdam voor een demonstratie. Zaterdag 6 februari in het centrum van Amsterdam zal ook een nationale demonstratie voor solidariteit met vluchtelingen en tegen alle vormen van racistische uitsluiting plaatsvinden. Recente demonstraties van Pegida elders in Europa en in Nederland zijn voornamelijk bezocht door mannen en veelal op geweld uitgelopen.

Meneer Wilders is in het verleden als spreker aanwezig geweest bij Pegida-acties  en heeft duidelijk aanzien bij deze racistische organisatie. Wij verwachten daarom dat een publieke verklaring van zijn steun aan vrouwen, die zichzelf willen verdedigen in Amsterdam als zij zich bedreigd voelen door de leden van Pegida, heel behulpzaam zou zijn. Wij verwelkomen die dan ook.

Wij bedanken meneer Wilders dat hij ons met zijn ‘verzetsspray’ alvast heeft bewapend tegen de tsunami van racistisch en seksistisch geweld dat wij vrezen op 6 februari en beloven bij de inzet van de spray geen onderscheid te maken in afkomst, kleur of geloofsovertuiging van seksisten.

 

Geef een reactie

Laatste reacties (177)