3.763
196

Historicus

Han van der Horst (1949) is historicus. Hij schreef onder meer The Low Sky: understanding the Dutch', Nederland: de vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu, Een bijzonder land, het grote verhaal van de Vaderlandse geschiedenis, Onze Premiers en Schep Vreugde in het Leven, Levenslessen uit de grote depressie. Op elke laatste zondag van de maand is hij om elf uur in de ochtend te horen als boekbespreker in het VPRO-radioprogramma over geschiedenis OVT.

Wilders: aan de aanhang kent men de leider

De volgelingen dulden geen kritiek

Alexander Pechtold vraagt Geert Wilders om zich van neonazi’s en overtuigde racisten te distantiëren. Hij wordt door de PVV-leider uitgemaakt voor zielig, hypocriet en miezerig mannetje. En dan gaat het verder…

Op het internet circuleert een petitie van Wildersfans om Alexander Pechtold wegens belediging voor de rechter te slepen. Dit heeft te maken met diens beleefde vraag aan hun heiland of hij zich in de Tweede Kamer misschien zou willen distantiëren van de neonazi’s, de NSB-fans en de overige racisten die zijn demonstratie van zaterdag 21 september kruidden met hun aanwezigheid.

Greep Wilders deze gelegenheid aan om voor de overige kamerleden, een stampvolle perstribune en de camera’s van de NOS nog eens te onderstrepen dat hij met zulk tuig niets te maken had? Nee, hij noemde Pechtold een zielig, miezerig en hypocriet mannetje. Daarna verklaarde hij dat zijn duizenden niets hadden met extremisme en antisemitisme maar hij beklemtoonde niet dat de NSB-vlag of neonazi’s op zijn manifestaties dan ook niets te zoeken hadden.

Alexander Pechtold vraagt Geert Wilders om zich van neonazi’s en overtuigde racisten te distantiëren. Hij wordt uitgemaakt voor zielig, hypocriet en miezerig mannetje. Dat is het antwoord van de leider. En de volgelingen van Wilders willen deze brutale volksvertegenwoordiger Pechtold dwingen om zich voor de rechter te verantwoorden.

Dezelfde mensen die Wilders tot martelaar voor het vrije woord uitriepen toen hem hetzelfde overkwam, willen nu een politieke tegenstander laten straffen voor een vráág. Aan de vruchten kent men de boom. Aan de aanhang kent men de leider. Wie met pek omgaat, wordt ermee besmet.


Volg Han ook op Twitter

Verschenen op 26 september


Laatste publicatie van Han van der Horst

  • Zwarte Jaren

    Nederland in de Tweede Wereldoorlog

    2020


Geef een reactie

Laatste reacties (196)