2.673
41

Columnist/ Journalist

Journalist Suna Floret (29) heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Deze zijn terug te lezen op www.sunafloret.com.

Wilders plundert

Hij heeft de politiek van zijn fatsoen beroofd

De verkiezingen. Eén groot toneelstuk vind ik dat altijd, al die campagnes. Zoals Wilders, vorige week in concertgebouw Ahoy Rotterdam. Hij gaf er een toespraak voor een groep die kleiner was dan het aantal beveiligers, dat hij bij zich had. Zo leek het in ieder geval, want meer dan de helft van de stoelen was leeg.

Wilders begon zijn speech door te zeggen dat hij hoopte dat er de volgende keer meer PVV-vrienden aanwezig zullen zijn, want deze keer moesten er veel terug naar huis vanwege de beveiliging. Dat er campagnes gevoerd moeten worden is begrijpelijk, maar waar Wilders mee bezig is, noem ik geen politiek.
Zo begon hij in het Ahoy eerst over voetbalclub Feyenoord. De club speelde een week daarvoor gelijk in de Europa League, “en dat is maar goed ook, want hoe eerder ze uit Europa zijn, des te beter”. Wat een grapjas is het ook.

Wilders ging verder met zijn sterke argumenten: “Misschien vragen jullie je af hoe ik aan mijn gezonde kleurtje kom. Dat is vanwege een korte vakantie. Tijdens mijn vakantie was er een debat aan de gang waarbij Alexander Pechtold een roze kniebroek aan had. Als we daar nou een foto van ophangen bij de grenzen, hebben wij onze immigratiestop al binnen!” En luid gelach klonk door de zaal.

“De Eurocraten doen ons geloven dat we zonder hen vervallen in oorlog. Zij plunderen ons land en zeggen achteraf dat we blij moeten zijn met ze, want anders was er oorlog. Eén van de grootste griezels, eurocommissaris van immigratie, mevrouw Malmström, met haar krankzinnige linkse idealen, is een één of andere Zweedse troela. Niemand weet het merk van de zware shag die ze ongetwijfeld rookt. En zij is de baas van onze immigratie!”

Hij had het ook nog over Rotterdam en Pim Fortuyn. Dat Rotterdam de stad is van Pim Fortuyn en van de wonderen, ooit in puin gebombardeerd en herrezen uit zijn eigen graf.

Inderdaad, meneer Wilders. Rotterdam is een stad gebouwd met zweet en tranen, op sterke pilaren van kracht, moed en geschiedenis. Uw woorden komen goedkoop over, zonder inhoud, als gebakken lucht. Pim Fortuyn kwam met inhoud, u vertelt moppen. U haalt anderen neer en drijft de spot met serieuze zaken.
Dat u de kracht van deze stad dan ook nog gebruikt om een flauwe speech te versterken, vind ik beledigend voor Rotterdam. Het lijkt wel alsof u zelf aan het plunderen bent in plaats van Brussel.

U heeft de politiek van zijn fatsoen beroofd.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)