2.660
120

Publicist op weblog Hollandsche Politiek

Paul Wilders is de broer van Geert Wilders. Hij beheert het weblog Hollandsche Politiek op www.dutchpolitics.org

Wilders wil Tjeenk Willink laten ontslaan

PVV-leider kan termen als "niet onpartijdig, eurofiel en antidemocratisch" zo vaak gebruiken als hij maar wenst; feit blijft dat leden van de Raad van State worden benoemd voor het leven. 

Tjeenk Willink moet subiet ontslagen worden als vicepresident van de Raad van State, zo blijkt uit uit schriftelijke Kamervragen van Geert Wilders aan premier Balkenende. Bovendien mag eerstgenoemde nooit en te nimmer meer genoemde functie vervullen als het aan de PVV-voorman ligt. Staatsrechterlijk dient Wilders zich enigzins bij te scholen.

Wilders kan termen als “niet onpartijdig, eurofiel en antidemocratisch” zo vaak gebruiken als hij maar wenst; feit is en blijft dat alle leden van de Raad van State worden benoemd voor het leven. Hetgeen in de praktijk inhoud dat leden aftreden op 70-jarige leeftijd. Dat geldt ook voor de thans 68-jarige Tjeenk Willink.

Het heeft er dus op zijn minst alle schijn van dat de PVV-leider enige bijscholing op het gebied van staatsrecht niet zou misstaan.

Tenzij…Wilders wel degelijk op de hoogte is van de regels van het spel. En deze feitelijk onzinnige kamervraag uit de hoge hoed tovert om de korrektheid van de nu lopende informatie in een kwaad en rood gekleurd daglicht te stellen. Nu de PVV op de reservebank is beland dient de staf aangepakt te worden. Dat doet het goed bij de supporters op de tribune die met name een kaartje voor de PVV hebben gekocht. Dat verstilde publiek wordt zo weer eens aangemaand moord & brand te schreeuwen. Hun favoriet moet en zal meespelen.

Dat de staatsrechterlijke spelregels het ontslag van een van de stafleden niet toestaan doet pers saldo niet echt terzake wat Geert Wilders betreft. Stennis op de tribune lijkt het voornaamste doel. Ongetwijfeld met enig succes. De PVV-supporters zullen zeker hun vuvuzela’s laten schallen. Daar zal het dan ook bij blijven. De reservebank is en blijft de verblijfplaats van de PVV.

Een schwalbe langs de zijlijn heeft nog nooit tot succes geleid.

Dit artikel is eerder verschenen op DutchPolitics.org, het weblog van Paul Wilder

Geef een reactie

Laatste reacties (120)