3.798
223

Historicus

Han van der Horst (1949) is historicus. Hij schreef onder meer The Low Sky: understanding the Dutch', Nederland: de vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu, Een bijzonder land, het grote verhaal van de Vaderlandse geschiedenis, Onze Premiers en Schep Vreugde in het Leven, Levenslessen uit de grote depressie. Op elke laatste zondag van de maand is hij om elf uur in de ochtend te horen als boekbespreker in het VPRO-radioprogramma over geschiedenis OVT.

Wilders zijn soort

De 1 mei tweet, huftergedrag in woorden

“Gefeliciteerd Job met de 65e verjaardag van de PvdArabieren. Jullie gaven NL massa-immigratie en importeerden vele kanslozen en criminelen”

Dat is de 1-mei-tweet van Geert Wilders. Juist die ‘felicitatie’ doet vermoeden dat de tekst hem ingefluisterd is door zijn consigliere Martin Bosma, want die heeft iets met geschiedenis.

Maar daarom gaat het niet. Men heeft bij de PVV nagedacht en waar de baas dan mee te voorschijn komt is huftergedrag in woorden, een onbeschoftheid. Daarmee wordt de cultuur van de beweging scherp in het koper van de tijd geëtst.

Mijn vader had wel een reactie geweten. Die zei dan : “Zulke taal gebruik je maar bij je soort, maar niet bij mij”.

Hij zei ook iets anders: “Wie met pek omgaat wordt er mee besmet”. Dat zou vandaag aan dovemansoren gezegd zijn, gezien bijvoorbeeld de waarderende woorden van Henk Bleeker en Geert Leers over de fijne collega Wilders. Teer en pek, zouden ze moeten beseffen, krijg je van zijn lang zal zijn leven niet onder je nagels weg.

Voor het overige past zwijgen, zoals een dame dat doet als zij door het grauw van de straat wordt nagesist.

Update: Heer als hij is heeft Job Cohen bij Geert Wilders van zijn waardering blijk gegeven voor de gelukwensen. Hier is de bedanktweet: 

Geert, dank voor je gelukwens. Mooi dat je laat zien hoe we elkaar in ons land feliciteren, ondanks politieke verschillen. #inburgercursus?


Laatste publicatie van Han van der Horst

  • Zwarte Jaren

    Nederland in de Tweede Wereldoorlog

    2020


Geef een reactie

Laatste reacties (223)