1.827
15

redacteur

Samira Ahli (Amsterdam, 1980) is redacteur. Ze studeerde journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, werkte bij verschillende mediabedrijven en maakte de documentaires Ghetto Girls (2006) en Vrouw vs Geweld (2004)

WNL Half 8 Live, niet voor zwakke magen

VVD-lijsttrekker Rutte kan er schaamteloos zijn straatje schoonvegen. Pas op voor rondvliegende Rutte-shit!

De sluimerende vermoedens en rondgaande geruchten zijn bevestigd, WNL Half 8 Live is het slechtste programma aller tijden. Mark Rutte heeft het praatprogramma vrijdagavond als zijn persoonlijke drollenzakje gebruikt. De VVD-lijsttrekker kon er netjes het debatje met Samsom overdoen, maar dan zonder Samsom erbij. Als Merel Westrik niet van te voren had gekotst, dan heeft deze WNL-meid echt een heel sterk maag. In huize Ahli waren er namelijk niet genoeg teiltjes. WNL, jullie zijn me een rijstschotel schuldig.

Laat ik, voor ik verder ga, zeggen dat u dit artikel niet per se hoeft uit te lezen. Ik ben, met één andere  collega van Joop, waarschijnlijk de enige persoon in het land die zich over dit zwakke stukje televisie heeft opgewonden. Het programma wordt zo slecht bekeken dat – en ik citeer een andere collega – “een optreden bij TV Drenthe nog meer impact heeft”. Ik begrijp het dus helemaal als u zich evenmin kunt oppompen bij een stukje hierover.

Wat vooraf ging: Rutte verlulde zich donderdag in het lijsttrekkersdebat bij Knevel en Van den Brink. Hij deed uitspraken over de PvdA-plannen voor de economie die niet klopten. De VVD ging de volgende dag door het stof, als een moeder die bij andere moeders excuses moet gaan maken, omdat haar kind met poep gooide op de speelplaats.

Maar Marks drolletje was blijkbaar nog niet helemaal opgeruimd. En daar kwam WNL Half 8 Live om de hoek kijken. Het programma doet zó zijn best om kijkers te trekken. Wilders in de eerste uitzending, reportages over populaire onderwerpen als Estelle, Yab Yum de musical en het onrecht dat topcrimineel Rooie Ron wordt aangedaan (?). Het heeft allemaal niet mogen baten. Dus een bezoek van de VVD-lijsttrekker moet voor het rechts georiënteerde (ahum) WNL een boei in woelige wateren hebben geleken.

Voor de VVD-leider moet het als een warm bad zijn geweest, in een badkamer met vloerverwarming en veel fluffy handdoeken. Hij voelt zich duidelijk op zijn gemak. Op het moment dat zijn vergaloppering in het debat met Samsom ter sprake komt, ligt de schaamte al in een hoopje rond zijn enkels. Je hoort hem denken: ‘Yes! Een do over!’ En ja hoor, wat volgt is een herhaling van het debat, maar dan zonder die vervelende Diederik Samsom erbij om Mark in de rede te vallen. No shame in the game.

Presentatrice Merel Westrik en politiek commentator Paul Jansen (Telegraaf) maken er voor de vorm wat geluiden bij, als om de scheten wat te verhullen. Maar, om de poep-metafoor maar af te maken, aan het eind van de rit overhandigt Mark Merel een zakje met warme inhoud en kan zij slechts schaapachtig lachen. Zij en de moeder van Mark, die we hierboven al ontmoeten, zijn goede vriendinnen, dus ze zegt maar niks.

Volg Samira Ahli ook op Twitter!

Geef een reactie

Laatste reacties (15)