1.313
12

Publicist

Anna Visser, tot voor kort fulltime werkend en moeder van drie kinderen, zegde in maart 2008 haar baan als directeur van omroep LliNK op om zich te bezinnen op een toekomst waarin werken en zorgen meer in balans zijn. De reacties in haar omgeving waren fel: Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCW, smeekte haar bij Pauw & Witteman als getalenteerde vrouw toch aan de top te blijven en ook haar vrienden vonden dat ze te waardevol was voor de samenleving om thuis voor de kinderen te gaan zorgen. Toch bleef ze bij haar keuze weer de baas te worden over haar leven en als zelfstandig ondernemer haar eigen agenda te kunnen bepalen. En ze zit nog steeds niet stil : In het voorjaar van 2010 komt haar eerste boek 'Nieuwe vrouwen' uit, vanaf januari gaat ze een maandelijkse talkshow presenteren in De Machinist in Rotterdam en ze is bezig een tv-station op internet op te zetten. Verder volgt ze nog steeds de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en wordt ze regelmatig gevraagd mee te denken over 'groene' oplossingen en initiatieven door verschillende organisaties.
Meer van Anna Visser op www.nieuwevrouwen.nl

Wouter Bos

Piep piep, sms-bericht: Heeft Wouter Bos soms je boek gelezen?

Piep piep, volgend sms-bericht: Jeetje Visser, wat veroorzaak je nou weer met je pleidooi voor keuzevrijheid en meer tijd voor het gezin? 🙂
Piep piep: Je boek heet Nieuwe vrouwen toch? Of is het stiekem Nieuwe mannen?

Gekkigheid natuurlijk, de beslissing van zowel Wouter Bos als Camiel Eurlings om de politiek verlaten en daarmee meer tijd te maken voor hun gezin, heeft niks te maken met het verschijnen van mijn boek. 
Maar een mooi voorbeeld van waar het boek over gaat, het hervinden van de balans tussen zorg en werk, is het zeker. 
Ik juich het dan ook toe dat twee mannen in het spitsuur van hun leven, zowel wat werk betreft als privé, zo’n beslissing durven nemen.

Natuurlijk draaien de conspiracy-theorieën over het vertrek van de heren alweer op volle toeren. Camiel Eurlings heeft een leuk smoesje bedacht om weg te komen na het kilometerheffingsdebakel en Wouter Bos is eigenlijk natuurlijk vertrokken om zijn partij te redden van de negatieve effecten van algehele Bos-moeheid. 

Het zal allemaal wel, ik vind Bos en Eurlings alleen maar stoer!

Er is echter één ding waar ik me zorgen over maak, met al die vertrekkende kopstukken (vergeet ook Agnes Kant niet!): Dat het vrijheidsvirus nog verder om zich heen gaat grijpen. En dat we uiteindelijk niemand meer overhouden die bereid is dag en nacht het volk te vertegenwoordigen en te dienen. Ok, Balkenende zou ik graag persoonlijk willen besmetten, die arme man moet inmiddels echt iets anders gaan doen. 

Maar Femke Halsema bijvoorbeeld, die blijft toch alsjeblieft nog wel even zitten? 

Om te beginnen snel aan de slag met flexwerkmogelijkheden voor politici en onmiddelijke uitbreiding van het vaderschapsverlof, zou ik zeggen. Misschien is dan de leegloop van politici die erachter komen dat ze werken om te leven en niet leven om te werken nog te stoppen.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)