749
18

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Yes voor Neelie

Wat zou het toch goed zijn als Neelie Kroes mocht blijven als Eurocommissaris.

Het probleem was dat er iemand uit de coalitie naar voren geschoven zou moeten worden. Neelie Kroes heeft mij zelf een keer, toen ik haar interviewde, gezegd dat ze graag wou blijven (op de post van mededinging) maar dat het politiek moeilijk lag. Nu zie ik dat minister Verhagen het wel een goed idee zou vinden als “mevrouw X” (hij zal toch wel Neelie bedoelen?) de post zou krijgen. En nu roeren de vrouwen uit het Europarlement zich ook: er moeten meer vrouwen benoemd worden en de grijze pakken dreigen weer alle mooie baantjes in te pikken. 

Vrouwen, feministes van weleer, wie had gedacht dat we ons nog eens hard zouden maken voor een VVD-vrouw. Maar de coole Kroes overstijgt al het Nederlandse politieke geneuzel.

Zie deze link.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)