7.033
32

CDA raadslid

Ibrahim Wijbenga (33) CDA raadslid in Eindhoven, schrijft op persoonlijke titel.

Yilmaz, waar is Aicha?

'Weet je hoeveel verdriet je Aicha zelf hebt aangedaan? Aicha die je hebt misbruikt, vernederd en aan een medestrijder cadeau hebt gedaan'

Aicha was 18 jaar oud toen zij naar Syrië vertrok om te trouwen met de Turks-Nederlandse jihadist Yilmaz. Zij reisde per trein naar Turkije, liep de grens over, ontmoette Yilmaz en trouwde een paar dagen later met hem. Slechts drie maanden later werd ze door hem gedumpt en door Yilmaz geschonken aan een ‘broeder’ van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS), met wie ze in Raqqa zou zitten. Ibrahim Wijbenga schreef hem daarom een open brief:

Salaam aleikum Yilmaz,

Waar is Aicha? Wat heb je met Aicha gedaan? Een amper volwassen meisje dat je onder valse voorwendselen naar Syrië hebt gelokt. Zogenaamd om je te trouwen en samen voor IS te gaan strijden. Een 19-jarige puber die in je geloofde, alles voor je opgaf en die je vervolgens dumpte bij een Tunesische medestrijder. Als een slavin waar je op uitgekeken was. Weet je hoeveel verdriet je haar moeder hebt aangedaan die haar nabij de Syrische grens is gaan zoeken en radeloos terugkwam? Weet je hoeveel verdriet je Aicha zelf hebt aangedaan? Aicha die je hebt misbruikt, vernederd en aan een medestrijder cadeau hebt gedaan.

Yilmaz, als je enig gevoel in je donder hebt, zorg dan dat Aicha weer terugkomt bij haar moeder. Wat jij met Aicha hebt gedaan heeft niets met de islam te maken. Je hebt van een mens van vlees en bloed een object gemaakt dat uiteindelijk in de goot zal belanden. Zoiets doen moslims niet, zoiets doet geen enkel mens, laat staan een strijder van God. Yilmaz, zorg dat Aicha weer terugkomt, bij haar moeder, waar ze thuishoort.

Ibrahim Wijbenga

Geef een reactie

Laatste reacties (32)