1.368
33

Blogger en vertaler

Renée Olsthoorn (1952) studeerde Frans aan de School voor Taal- en Letterkunde in Den Haag. Sinds 1994 werkt ze als zelfstandig vertaalster Frans en Engels. Samen met dochter Simone (historica en journaliste) voert ze het blog "Nogal Irritant". Renée is getrouwd met beeldend kunstenaar en universitair docent Bernard Olsthoorn met wie ze twee kinderen heeft

“Ze pikken onze vrouwen in…”

MOE-landers die Nederlandse vrouwen 'inpikken'? En andersom dan?

Anonieme quote maar ongetwijfeld gebezigd door hele rare mannen die a) denken dat Nederlandse vrouwen niet zélf hun keuze maken, maar zich tegen hun wil aan de haren naar het hol van een niet-Nederlander laten slepen… en b) de merkwaardige mening zijn toegedaan dat zij, als er geen buitenlandse mannen zouden zijn om de vrouwen in te pikken, zelf een kans bij hen zouden maken.

Deze quote ben ik de afgelopen week – tesamen met “ze pikken onze banen in” – meermalen tegengekomen in het kader van het meldpunt MOE-landers. Het ironische is echter dat de MOE-landers veel meer reden hebben om te treuren, namelijk om hun vrouwen die door westerse mannen worden ingepikt. Ingepikt? Wat zeg ik? Misbruikt!

Vrouwen die vanuit Polen, Oekraïne, Bulgarije, Roemenië etc. onder valse voorwendselen naar het westen worden gelokt en daar in de prostitutie terechtkomen waar hun het paspoort vervolgens wordt afgenomen, en ze als slavinnen worden be- en mishandeld.

Zodoende krijgt de uitspraak wat mij betreft de idiotie-prijs van de week.

Dit artikel is eerder verschenen op het weblog Nogal Irritant. Volg Renée Olsthoorn ook op Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (33)