Woensdagavond werd de tweede aflevering van het nieuwe televisieprogramma Bureau Vooroordeel van de Vara uitgezonden. In Bureau Vooroordeel gaan oud-Jakhalzen Frank Evenblij en Erik Dijkstra op een mild kritische en satirische manier op onderzoek door heel Nederland naar de vooroordelen die er in Nederland bestaan.

In aflevering twee was Noord-Holland aan de beurt. Zo gingen Evenblij en Dijkstra op bezoek bij Ghanezen in de Bijlmer. Jaarlijks springen er vier Ghanezen van het balkon uit angst voor de politie. Waarom? In de vaste rubriek ‘De Verhoorwagen’ zat oud-politicus Tofik Dibi om te vertellen over vooroordelen tegen Marokkanen en Marokkaanse homo’s en in te gaan op de vraag hoe je als Marokkaan uit de kast komt.
Ook ging Erik Dijkstra langs bij een Chinese massagesalon. Zijn die massagesalons nou echt allemaal verkapte bordelen of wordt er gewoon gemasseerd? Tot slot gingen de presentatoren langs bij een Turkse garagehouder met onder andere de vragen: waarom zijn er toch zoveel Turken middenstander? En waarom toeteren Turken altijd zo hard na voetbalwedstrijden?

Geef een reactie

Laatste reacties (4)