De mogelijk toekomstige Amerikaanse president Donald Trump bezocht tamelijk onverwacht zijn mogelijk toekomstige collega van Mexico. Dat leidde tot opwinding want een van de belangrijkste beloften van Trump aan zijn kiezers luidt dat hij een metershoge muur gaat bouwen tussen de twee landen. Volgens Trump zijn Mexicanen die naar de VS komen geen armlastigen op zoek naar een betere toekomst maar verkrachters en andersoortige criminelen. Trump houdt zijn kiezers ook voor dat de muur door Mexico betaald zal gaan worden.

Charles Groenhuijsen en zakenman en Trump-supporter Harry Mens spreken in Pauw over de speech van Donald Trump. Volgens beiden zou de Republikeinse kandidaat alles voor de show doen en als hij president zou worden afstand moeten nemen van zijn racistische, seksistische en xenofobische standpunten. Al hebben die standpunten, of Trump erachter staat of niet,  voor veel conflict gezorgd met de achterban van Trump die wél gelooft in wat hij predikt en zich er ook naar gedraagt.

Culinair columnist Joël Broekaert bezocht een Trump-rally en uit zijn verrassing over mensen die alles geloven wat er uit de presidentskandidaat zijn mond komt. Ook Mens blijkt geen keiharde Trump-supporter en zegt uit afkeer voor Clinton maar Trump te steunen maar ook hij weet dat wat de presidentskandidaat zegt niet door de beugel kan en praktisch onmogelijk is. In tegenstelling tot andere publieke Nederlandse Trump-supporters, zoals Thierry Baudet, die volledig achter zijn kwaadaardige polariserende boodschap staan.

Bezoek Trump aan Mexicaanse president ontaardt in WK Wegduiken

Geef een reactie

Laatste reacties (49)