Het is kortweg kortweg gezegd een muppetshow-versie van DWDD. Maar het gaat veel verder, aldus de fans. Iedere ochtend op werkdagen is om 7:45 uur op NPO 3 De Boterhamshow te zien, een 15 minuten durend programma, officieel gericht op kinderen van 6+ maar ook uiterst vermakelijk voor volwassenen. De show begint bijvoorbeeld met een pop die sterk doet denken aan Tommy Byrne, de vaste opnameleider van onder andere DWDD. De show wordt gepresenteerd door Opper de Pop, een figuur die lijkt op Matthijs van Nieuwkerk. Verder is er huisdichter Nico de Neushoorn en zijn er tafelgasten als Peter R. de Vrees. In NRC verscheen een laaiend enthousiaste recensie:

Maar dit is veel meer dan DWDD persifleren met poppen! Het is geweldig! Ik heb er elke minuut van gezien en ben niet van plan om er een seconde van te missen. In hoog tempo zien we mislukkende quizjes, onthult Pi R Kwadraat het ‘cijfer van de dag’, stranden studiogasten in logistiek ongemak en wordt ‘ontbijtnieuws’ gebracht. Dat bevat altijd verkeersinformatie van Wil van der Stoep, mijn persoonlijke favoriet. Hij is een veel te verlegen verslaggever die doet denken aan het typetje Harry F. Kriele uit Keek op de Week van Van Kooten en De Bie. Van der Stoep is het soort journalist dat ontdekt dat de file waarvan hij verslag doet, wordt veroorzaakt door het feit dat hij zelf midden op de weg staat. (Zelden werd krachtiger gevisualiseerd hoe een mediahype werkt.)

Het programma haalde vorige week zelfs bijna 100.000 kijkers. De Boterhamshow wordt onder andere door Pieter Derks gemaakt. Een van de poppenspelers is Mark Haayema. Hij vertelde bij RTV Oost over zijn werk.

Geef een reactie

Laatste reactie