Je bent in de veronderstelling dat je je parkeeractie via je mobiele parkeerapp hebt beëindigd, maar krijgt pas de volgende dag onverwachts de melding dat je parkeeractie afloopt.  Radar onderzocht bij wie consumenten zich met dit probleem kunnen melden en restitutie aan kunnen vragen. Is dat bij de desbetreffende gemeente of bij de provider van de mobiele parkeerapp? In de uitzending word directeur van Parkmobile Thomas Novak ondervraagd en die staat met zijn mond vol tanden. Op Twitter is dat niet onopgemerkt gebleven.

Het doorlopen van de Parkmobile app overkwam Fred Scheffers uit Schiedam.Voor zijn werk moest hij een pakketje ophalen in Rotterdam en startte hiervoor een parkeeractie bij Parkmobile. Na ongeveer vijf minuten kwam hij terug bij zijn auto en drukte in de mobiele parkeerapp op ‘stop’. Hij was in de veronderstelling dat zijn parkeeractie hiermee was beëindigd, maar niets bleek minder waar. Pas de volgende dag kreeg hij een melding op zijn telefoon binnen dat zijn parkeeractie zou aflopen. Totaal bedrag van de parkeeractie: 106 euro.

Aangezien Scheffers binnen twintig minuten weer met het pakketje terug op zijn werk was, kon hij aantonen dat hij geen twee dagen in de betreffende parkeerzone geparkeerd heeft gestaan. Toch heeft Parkmobile, de provider van de mobiele parkeerapp, het bedrag van 106 euro van zijn rekening afgeschreven. Parkmobile verwijst vrijwel direct naar de gemeente omdat zij naar eigen zeggen het parkeergeld altijd direct over moeten dragen aan de gemeente, omdat zij slechts een tussenpersoon zijn.

Ook een vrouw uit Utrecht ondervond hetzelfde probleem en kon aantonen dat haar parkeeractie geen 37 uur geduurd kon hebben. Zij werd door Parkmobile naar de gemeente Utrecht verwezen en door de gemeente weer terug naar Parkmobile. Na meerdere telefoontjes gepleegd te hebben met beide partijen, was het uiteindelijk de gemeente die uit coulance het teveel betaalde parkeergeld terug gaat storten.

Hier de link naar de hele uitzending

Geef een reactie

Laatste reacties (17)