De politieke partij DENK heeft overwogen om tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 nepadvertenties van de PVV te verspreiden. Dat bleek uit een onderzoek van radioprogramma De Nieuws BV. Op de nepadvertentie stond een portret van PVV-leider Geert Wilders en het logo van de partij, met daarbij de tekst: “Na 15 maart gaan wij Nederland zuiveren”.

Volgens DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan was het ‘nooit de intentie’ de nepadvertentie daadwerkelijk te gebruiken, omdat het ‘te ver’ zou gaan. Toch heeft de advertentie wel degelijk een tijd online gestaan, zij het in het buitenland, en werd daar zo’n 11.000 keer bekeken. DENK-fractievoorzitter en campagneleider Farid Azarkan was te gast bij Jinek op te reageren op dit nieuws en legde uit hoe dit idee tot stand gekomen is.

Azarkan wees er op dat het plan uiteindelijk niet is uitgevoerd, niet in Nederland in elk geval. Eva Jinek wilde daarop weten of DENK niet gewoon sorry had moeten zeggen en moeten toegeven dat het een stom idee was. Daar gaf Azarkan haar gelijk in en zei dat het ‘achteraf niet slim was’.

Wel bleef Azarkan uithalen naar journalisten die volgens hem onbetrouwbaar te werk gaan, beschuldigingen die door DENK vaker worden geuit. Vorig jaar klaagde DENK-voorzitter en Kamerlid Selçuk Öztürk NRC Handelsblad voor de rechter, omdat hij het niet eens was met berichtgeving over hem in de krant. NRC bleef achter zijn verhaal staan.
Bij Jinek aan tafel zit ook Amerika-correspondent Michiel Vos en hem komen de verwijten van Azarkan richting de media bekend voor: ‘Dit is wat onze president doet’.

Bekijk het hele item bovenaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (96)